Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 3. 2014,
8.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Juan Antonio Bayona Sedem minut čez polnoč film

Četrtek, 6. 3. 2014, 8.01

8 let

Juan Antonio Bayona bo režiral film Sedem minut čez polnoč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Naslednji projekt priznanega režiserja Juana Antonia Bayone bo priredba nagrajenega otroškega fantazijskega dela Patricka Nessa Sedem minut čez polnoč (A Monster Calls).

Film bodo financirala in za distribucijo poskrbela podjetja River Road Entertainment, Participant Media, Lionsgate International in Focus Features. Producirala bo Belen Atienza, producentka uspešnic, kot so Neverjetno (The Impossible), Favnov labiritn (Pan's Labyrinth) in Sirotišnica (The Orphanage). Premiera filma je načrtovana za jesen 2016.

Sedem minut čez polnoč je ganljiva drama o dečku, ki se pred realnostjo, v kateri je podvržen neprestanemu nadlegovanju sošolcev in hudi mamini bolezni, zateče v fantastični svet pošasti in pravljic, kjer spoznava pravi pomen poguma, izgube in upanja. Nekaj podobnega obravnavata tudi knjiga Mauricea Sendaka in po njej posnet film (režija Spike Jonze) iz leta 2009 Tja, kjer so zverine doma (Where The Wild Things Are).

Na spletni strani emka.si so o zgodbi zapisali naslednje: Sedem minut čez polnoč se trinajstletni Conor zbudi. Skozi okno svoje spalnice zagleda pošast. A to ni pošast iz njegovih nočnih mor, tista, ki ga preganja, odkar je njegova mama začela naporne terapije. Drugačna je, starodavna, divja. In nekaj hoče od Conorja. Nekaj strašnega in nevarnega: resnico ...

Avtor Patrick Ness je knjigo napisal po zamisli Siobhan Dowd, ki ji je prezgodnja smrt preprečila, da bi jo napisala sama. Ilustriral jo je Jim Kay. Knjiga je prejela številne najpomembnejše mednarodne nagrade za mladinsko leposlovje, med drugim tudi britanski nagradi, prestižni Carnegie Medal 2012 za besedilo in nagrado Kate Greenaway 2012 za ilustracije.

Ness bo za film spisal tudi scenarij, izvršni producenti pa bodo Bill Pohlad, Mitch Horwits, Jeff Skoll, Jonathan King in Patrick Wachsberger.

Bayona je med drugim lani sprejel ponudbo, da režira tudi nadaljevanje apokaliptično-zombijevske uspešnice Svetovna vojna Z (World War Z). V prvem delu je v naslovni vlogi nastopil Brad Pitt, ali se bo vrnil tudi v drugo, pa bomo še videli.

Ne spreglejte