Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 4. 2018,
19.30

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

Natisni članek

luka markus štajer Nova zvezda Slovenije veliki oder muzikal nastop

Sobota, 28. 4. 2018, 19.30

6 let

Izpadli favorit razkriva, kaj je krivo za "zafušan" nastop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33
Luka Markus Štajer | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Luka Markus Štajer je bil v šovu Nova zvezda Slovenije zagotovo favorit marsikoga, med drugim tudi žiranta Tomaža Miheliča, ki se je po Lukovem nastopu na velikem odru močno ujezil. A Luka je kljub kritikam zadovoljen s sabo, razkril pa je, kaj je bilo krivo za po mnenju žirantov "zafušan" nastop.

Pevski šov Nova zvezda Slovenije je na sporedu ob sobotah ob 21.15, dogajanje pa se je preteklo soboto z avdicij preselilo na pompozen veliki oder.

To soboto nove epizode izjemoma ne bo na sporedu. Novih osem tekmovalcev se bo za vlogo v četrtfinalu potegovalo že prihodnjo soboto.

Luka Markus Štajer je nadarjen mladenič, ki že od nekdaj obožuje muzikale. "Spomnim se, da sem na svojem prenosnem kasetofonu večinoma vrtel skladbe Alana Menkena – skladatelja filmske glasbe, ambasadorja Disneyja. Kasneje mi je moja koreografinja Mojca Horvat močno razširila obzorja glede tega žanra," se spominja Luka in dodaja, da se je tako brez večjih dilem odločil za študij muzikalov v Londonu.

Tako se je tudi na avdiciji pevskega šova Nova zvezda Slovenije predstavil s skladbo iz enega od muzikalov ter navdušil žirijo, ki ga je poslala na veliki oder. Tam pa se je odločil za korenito spremembo. Zapel je namreč skladbo zasedbe The Rasmus In The Shadows – divji, rockovski komad, zaradi katerega je ostal brez vstopnice za četrtfinale.

Za slab nastop krive utrujene glasilke

"Obe pesmi sem izbral premišljeno in z razlogom. Na avdiciji sem se predstavil s svojim najljubšim žanrom in na velikem odru nadaljeval z enim bolj obširnim, bolj splošno poznanim. Priznam, ta ni bil tako dobra izbira, a zelo sem se poistovetil z besedilom, s sporočilom te skladbe in na to vedno dajem velik poudarek," pove Luka in priznava, da tudi glasovno ni odpel tako, kot bi moral. "Krivo je bilo to, da sem imel zelo zelo utrujene glasilke. Povprečno preživim 30 ur tedensko v snemalnih studiih, kjer govorim in pojem. Kdo ve, kako bi se izšlo, če bi izbral kakšno lažjo skladbo … Morda bi mi jo kljub utrujenim glasilkam uspelo odpeti dobro. A je, kar je. In nisem razočaran nad svojim nastopom. Pa tudi če so si ga nekateri raje ogledali z ugasnjenim zvokom."

Zadnje tedne polno zaposlen z vlogo v muzikalu

Luka trenutno vso svojo energijo in ves svoj čas namenja vajam, kajti v muzikalu Briljantina, ki na naše odrske deske prihaja 18. junija, igra glavno vlogo. "Ekipa je res čudovita … Trenutno sem resnično v krogu veliko krasnih energij. Vesel in ponosen sem, da ustvarjamo nov kamen v mozaiku muzikala na slovenskih tleh. In to na legendarni broadwayski in filmski osnovi. Veliko zanimivega in hudomušnega se dogaja tudi v zaodrju. Nastopajoči smo že stkali prava prijateljstva, kar se odraža tudi na odru," o novem izzivu razlaga Luka.

A glavna vloga v Briljantini še zdaleč ni edino, s čimer se Luka letos ukvarja. Zaigral bo tudi v filmu, poleg tega je že v nastajanju samostojna skladba.

Luka z nastopom na velikem odru ni prepričal žirije. | Foto: Planet TV Luka z nastopom na velikem odru ni prepričal žirije. Foto: Planet TV

Hvaležen za izkušnjo v šovu Nova zvezda Slovenije

Na vprašanje, zakaj se je pravzaprav pri vseh obveznostih, ki jih že ima, prijavil v šov Nova zvezda Slovenije, pa je odgovoril, da je prijava padla nekako v skladu z zaobljubo, da se bo v letošnjem letu več glasbeno udejstvoval. "Glede na izid v šovu bi rekel, da sem si očitno vseeno zadal preveč naenkrat. A kljub temu mi ni žal nobene minute, ker sem bil prvič na odru kot samostojni pevec, v samostojni vlogi in prvič sem stal na tako velikem odru. To je vsekakor bil nek pritisk. Sem pa dobil novo, pomembno izkušnjo. Seveda bi bil tudi zmage izredno vesel, a sem ne glede na razplet izjemno hvaležen, da sem bil del oddaje," še pravi.

Ne spreglejte