Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 1. 2024,
10.27

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Elvis Presley

Četrtek, 4. 1. 2024, 10.27

3 mesece, 3 tedne

Elvisa Presleyja bodo oživili s pomočjo umetne inteligence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Elvis Presley | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Oboževalci Elvisa Presleyja, ki ga niso imeli priložnosti videti v živo, bodo kralja rock'n'rolla lahko doživeli po zaslugi umetne inteligence. V Londonu bodo še letos prikazali predstavo, ki bo legendarnega glasbenika vrnila na oder. Na spektaklu Elvis Evolution bo digitalni Elvis oživel v naravni velikosti tudi s pomočjo holograma.

Spektakel pripravlja britansko podjetje Layered Reality, ki je sklenilo sporazum z lastnikom imetja Elvisa Presleyja Authentic Brands Group. Pridobilo je dostop do številnih osebnih fotografij in domačih posnetkov glasbenega zvezdnika, da bi ustvarilo predstavo, ki bo sestavljena s pomočjo umetne inteligence, holografskih projekcij, obogatene resničnosti, gledališča v živo in drugih učinkov. Na ta način želijo proslaviti pevčevo življenje in zapuščino.

Vrhunec te koncertne izkušnje bo digitalni Elvis v naravni velikosti, ki nastopa na odru. Predstava, ki jo bodo uprizorili predvidoma novembra v Londonu, bo z glasbo, tehnologijo in pripovedovanjem zgodb prikazala Elvisov vzpon do slave in njegov kulturni pomen v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja. Vodja zabavnih vsebin pri Authentic Brands Group Marc Rosen je povedal, da bo oboževalcem omogočila "nov, poglobljen način doživljanja življenja in zapuščine Elvisa Presleyja".

Elvis Presley | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Predstavo bodo prenesli tudi v druga mesta, med drugim v Las Vegas, Tokio in Berlin.

Presley (1935–1977) velja za enega najbolje prodajanih glasbenih izvajalcev vseh časov. Zaslovel je s skladbami, kot so Jailhouse Rock, Suspicios Minds, In The Ghetto in Love Me Tender. Umrl je v starosti 42 let v svoji vili Graceland v Memphisu v Tennesseeju.

Upajo na ponovitev Abbinega digitalnega uspeha

Spektakel Elvis Evolution prihaja po uspešni digitalni predstavi Abba Voyage švedske skupine Abba, ki so jo začeli prikazovati maja 2022 na namensko zgrajenem prizorišču v vzhodnem Londonu. Bloomberg je septembra lani poročal, da so prodali več kot 1,5 milijona vstopnic in ustvarili več kot 150 milijonov ameriških dolarjev prihodkov.

Oglejte si še:

Lisa Marie Presley pogreb
Trendi Poslovili so se od Lise Marie Presley, ki je pokopana poleg očeta in sina #video
film Priscilla
Trendi Prihaja še en film o Elvisu, tokrat bo zgodbo pripovedovala Priscilla
Ne spreglejte