Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2013,
18.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Disney Alica v Čudežni deželi

Nedelja, 2. 6. 2013, 18.39

8 let

Disney v produkcijo drugega dela Alice v Čudežni deželi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dober zaslužek v filmski industriji pomeni vse. Pa čeprav končni rezultat ni tak, kot bi si ga želeli.

Dokaz za to je studio Walt Disney, ki je leta 2010 s filmsko adaptacijo vsem ljubega romana Lewisa Carolla o pustolovščinah Alice v Čudežni deželi (Alice in Wonderland) v spretnih rokah režiserja Tima Burtona dodobra pretresel in napolnil kinematografske blagajne po celem svetu.

Film, ki mu kritiki razen res izpiljenih vizualnih efektov niso namenili prav veliko pohvalnih besed (verjetno Burtonov gotski slog, ki mu sicer dobro služi pri adaptaciji drugih bolj mrakobnih del – Temne sence (Dark Shadows), Charlie in tovarna čokolade (Charlie and the Chocolate Factory), Sleepy Hollow, ni veliko doprinesel k očarljivosti bizarnega sveta Čudežne dežele), je zaslužil več kot milijardo dolarjev. Zato ni presenetljivo, da so se pri Disneyju odločili za snemanje nadaljevanja, ki so ga poimenovali Into the Looking Glass.

Tokrat bo Burtona na režiserskem stolčku zamenjal James Bobin, ki je odgovoren za hvalevreden filmski preporod priljubljenih lutk Jima Hensona, Mapetkov. Ker je s filmom The Muppets iz leta 2011, kjer sta poleg Kermita in Miss Piggy blestela Jason Segel in Amy Adams, navdušil tako kritike kot gledalce, so mu odgovorni pri Disneyju namenili tudi snemanje nadaljevanja Mapetkov, The Muppets … Again!, ki v kinematografe prihaja prihodnje leto.

Kako se bo Bobin spoprijel z visokoproračunskim pravljičnim filmom, polnim specialnih efektov, in ali bo lahko s svojo vizijo celo nadgradil unikaten Burtonov slog, bo pokazal čas. Za scenarij bo ponovno poskrbela Linda Woolverton, v vlogi Alice in Norega klobučarja pa se bosta prav tako ponovno vživela Mia Wasikowska in Johnny Depp.

Datum premiere filma je trenutno še neznan.

Ne spreglejte