Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 12. 2014,
14.18

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bryan Adams Tina Maze

Ponedeljek, 8. 12. 2014, 14.18

4 leta, 1 mesec

Bryan Adams, rocker in fotograf Tine Maze, se vrača v Ljubljano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kanadski glasbenik, ki je pred dvema letoma fotografiral tudi Tino Maze, se je spet vrnil h glasbi. Tokrat se že četrtič vrača v Slovenijo, kjer bo v nedeljo praznoval 30-letnico albuma Reckless.

Bryan Adams je bil v Sloveniji nazadnje leta 2006, ko je napolnil Halo Tivoli, nato pa se je bolj kot slovenskim dvoranam posvečal slovenskim smučarkam. Natančneje Tini Maze, ki jo je skupaj z drugimi takrat najuspešnejšimi smučarkami fotografiral pred začetkom sezone 2012/2013. Konec leta 2006 je imel razstavo fotografij tudi pri nas, in sicer v Mestnem muzeju Ljubljana, v zadnjem času pa je pustil globok pečat s pretresljivo fotografsko razstavo vojnih veteranov z naslovom Wounded: The Legacy of War.

Bryan Adams se je pred kratkim spet začel posvečati glasbi, saj je septembra letos izdal album Tracks of My Years, na katerem je svoj raskavi glas posodil skladbam iz svojega otroštva, kot so Lay Lady Lay, I Can't Stop Loving You in Any Time At All, letos pa je izšla tudi jubilejna izdaja albuma Reckless.

Album Reckless, od izida katerega letos mineva 30 let, se je v glasbeno zgodovino zapisal s skladbami, kot so Summer of 69, Run To You in Heaven, Adamsa pa je izstrelil med svetovne rock zvezde. Adams je v svoji karieri prodal 65 milijonov plošč, koncertiral je na šestih celinah in dosegel 1. mesto na lestvicah v več kot 40 državah po svetu. Kanada ga je nagradila s častnim nazivom Order of Canada, prislužil si je tudi zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih, za svoje glasbeno delovanje pa je prejel 23 nagrad od skupaj kar 94 nominacij. Leta 2008 je bil ob 50. obletnici lestvice Billboardovih vročih 100 uvrščen na 38. mesto izvajalcev vseh časov.

V Ljubljano prihaja v nedeljo, 14. decembra, ko bo še četrtič zaigral pred slovenskim občinstvom, tokrat v dvorani Stožice.

Ne spreglejte