Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Petek,
21. 8. 2015,
7.59

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sarajevo Film Festival Benicio Del Toro nagrada

Petek, 21. 8. 2015, 7.59

5 let, 5 mesecev

Benicio Del Toro: Častno srce Sarajeva me spominja na ptiča feniksa

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko se je sprehodil po rdeči preprogi in dal nekaj avtogramov, je eden od gostov letošnjega Sarajevskega filmskega festivala Benicio Del Toro prejel nagrado častno srce Sarajeva.

Pred projekcijo filma A Perfect Day in podelitvijo nagrade častno srce Sarajeva Beniciu Del Toru so se ustvarjalci sprehodili po rdeči preprogi.

Organizatorji so si to zamislili "dramatično", saj se je pred občinstvom najprej pojavil španski režiser filma Fernando León de Aranoa , nato bosanski igralec Feđa Štukan, hrvaški igralec Antonio Franić, izvršna producentka Patricia de Muns in najmlajši igralec na festivalu Eldar Rešidović. Težko pričakovanega igralca med njimi še ni bilo.

Kljub navdušenju nad ekipo na rdeči preprogi so vzkliki ob prihodu Benicia Del Tora, ki je prišel pozneje, bili zgovorni, da je prav on eden od najbolj pričakovanih gostov včerajšnjega sarajevskega večera. Ni manjkalo oboževalcev z željami za avtograme in kratkih vprašanj, kot na primer, kaj meni o filmu A Perfect Day.

Nanje je odgovoril: "Kaj si mislim, niti ni pomembno, pomembno je, kaj pravite gledalci. Gre za preplet drame in komedije."

"Igralec, s katerim smo odraščali in ki nas navdihuje" Nadaljevanje je sledilo v kinu na prostem. "Danes začenjamo s proslavo," je na odru podelitev napovedal direktor SFF Mirsad Purivatra.

"Nagrado za izvrstnost, fantastičnost in doprinos k filmu to leto podarjamo igralcu, s katerim smo odraščali in ki nas navdihuje. Vsakič znova pričakujemo njegov nov film. Ustvaril je vloge, ki bodo ostale zapisane v filmsko zgodovino," pa so bile besede, s katerimi je napovedal Benicia Del Tora.

"Ta nagrada mi predstavlja pogum, predanost in vključenost" "V čast mi je, da sem na tem festivalu in da sem prejel nagrado častno srce Sarajeva. Nekdo me je vprašal, zakaj je ta drugačna od preostalih, ki sem jih prejel. Zato, ker zame predstavlja pogum, predanost in vključenost. Razumem jo v duhu vztrajanja na poti proti cilju, iti proti vsem. Spominja me na ptiča feniksa. To, kar pomeni ta nagrada, pa je tudi to mesto. Hvala, da ste prišli, in hvala za podporo festivalu," so bile besede Benicia Del Tora ob prejemu nagrade pred projekcijo filma A Perfect Day.

"Ne popuščajte in nadaljujte festival," je sklenil.

"Film posvečam Sarajevu" Od predstavitvi preostalega dela filmske ekipe na odru v odprtem kinu je spregovoril še režiser Fernando León de Aranoa : "Nazadnje, ko sem bil v Sarajevu, sem iskal igralce. Posrečilo se mi je, da sem našel igralce in prijatelje. Feđa je med njimi. Poleg tega je še dober prevajalec (Feđa Štukan v filmu namreč igra prevajalca, op. a.). In čeprav svojih filmov nikoli ne posvečam nikomur, ker pripadajo občinstvu, bom danes naredil izjemo."

Film je posvetil Sarajevu, Bosni in Hercegovini.

Ne spreglejte