Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 2. 2014,
11.06

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Frozen Ledeno kraljestvo Arnold Schwarzenegger Idina Menzel

Sreda, 5. 2. 2014, 11.06

5 let, 4 mesece

Arnold Schwarzenegger ujet v Ledeno kraljestvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ob številnih vlogah mišičastega igralca se najde tudi taka, ki se v nekaj točkah sklada z najnovejšim Disneyjevim animiranim filmom Ledeno kraljestvo.

Mojstri animacije pri Disneyju so tokrat poskrbeli za pustolovsko zgodbo o kraljičnah Ani in Elzi, kjer se zadnji čarovnija nekega dne ponesreči in celotno kraljestvo ogrne v večni sneg in led. Sledi kopica zabavnih zapletov, med dialogi pa se prepletajo tudi pesmi, ki so takoj ob premieri obkrožile svet in si prislužile lep košček pozornosti.

Tako so se filmski navdušenci nekoliko poigrali in uporabili lik iz filma Batman in Robin ter ga omehčali s pesmijo, ki jo sicer poje ledena kraljična Elza. Gotham je tako ovit v sneg in led, ko se gospod Freeze (Arnold Schwarzenegger) trudi rešiti ženo, za povrhu pa poskrbi še za pesem, ki jo morda ni najlažje poslušati do konca.

Če gre pri zgornji različici skladbe za parodijo, ki ji je na trenutke nekoliko težje docela prisluhniti, pa je lažje prisluhniti originalni različici, kjer glavnemu liku svoj glas posodi igralka Idina Menzel, ki smo jo videli in slišali tudi v priljubljeni, prav tako glasbeno obarvani televizijski seriji Glee.

S skladbo Let It Be je z več kot sedemdesetimi milijoni ogledov na YouTubu poskrbela za pravo glasbeno mrzlico, ki so ji sledile številne priredbe, med njimi tudi take, ki so se sukale v smeri parodije, a vseeno številnim ustvarjalcem po svetu dale navdih za glasbeno ustvarjanje. Če prisluhnete originalu spodaj, pa morda začara tudi vas.

Nič čudnega torej, da se je zgodba, v katero kaotično večkrat poseže zabavni snežak, takoj usidrala v srca starih in mladih, v slovenskih kinematografih ji lahko namreč prisluhnemo tudi v sinhronizirani različici.

Ne spreglejte