Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 10. 2015,
16.21

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Šifrer

Sreda, 14. 10. 2015, 16.21

5 mesecev, 2 tedna

Andrej Šifrer bo poskusil v Mariboru razpihati južni veter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Andrej Šifrer se vrača na prizorišče, na isti oder bo postavil različne profile glasbenikov. "Vsi smo na istem in zato moramo držati skupaj," je hudomušno napovedal serijo koncertov po Sloveniji.

Andrej Šifrer, veder šestdesetletnik, bo svoj zadnji album Srce in pogum najprej predstavil na Bledu, tri dni pozneje v Cankarjevem domu v Ljubljani in za konec v Mariboru.

"Baje je v Mariboru zapihal južni veter in je slovenskim glasbenikom nemogoče razprodati dvorane. Pa sem si rekel, da se hočem prepričati," se je na novinarski konferenci pošalil Šifrer in opozoril, da je koncert v Cankarjevem domu razprodan ter da je najavljen dodatni koncert dve uri in pol prej, "da si ga bodo lahko ogledali tudi malce starejši in mlajši, ki morajo zgodaj spat."

Najbolj gledan koncert na televiziji Nacionalna televizija bo posnela prireditev, ki je več kot koncert.

"Moram se pohvaliti, da je bil moj koncert izpred treh let med top petimi najbolj gledanimi oddajami na televiziji, in to v času, ko vsi govorijo, da se koncertov ne televiziji na gleda. Kot kaže, dokazujem nekaj drugega."

Na odru se mu bodo pridružili tudi pol mlajši glasbeniki, kot so Tina Marinšek, Klemen Bunderla, raper Nipke in skupina Modrijani, vse skupaj pa bo povezoval Miha Šalehar.

"Z Miho se časovno težko ujameva, tako da upam, da bo na dan koncerta res tam. Zelo sem vesel, da je privolil, ker on je res slovenski diamant z najbolj intelektualnim slovenskim humorjem," je razložil Šifrer in nadaljeval, da po tiskovni konferenci odhaja na snemanje nove pesmi Tečem.

Pesem za maraton S Tino, Klemnom in Nipkejem bodo namreč posneli pesem ob 20. obletnici Ljubljanskega maratona. "Dobre misli imam v glavi in življenje v rokah. Polna pljuča so kisika in žerjavica v nogah," so začetni verzi, ki bodo vlivali energijo tekačem po ljubljanskih ulicah.

Da bo na odru s Tino Marinšek, s katero je pred kratkim posnel pesem Taki ljudje, z Klemnom Bunderla, ki ga je v krasno upodobil na televiziji, ni presenečenje, malce je presenečenje, da bo na odru stal z Modrijani, ki prepevajo glasbo, ki je Šifrer na ravno obožuje.

A capella Modrijani "Pri Modrijanih spoštujem njihov uspeh in to, kar počnejo na koncertih. Oni igrajo od narodnozabavne glasbe do popa in rocka. Z velikim pričakovanjem pričakujem njihovo priredbo moje pesmi Šum na srcu."

Ne spreglejte