SiolNET. Trendi Film in TV
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za vlogo Jokerja se je za nekaj tednov zaklenil v hotel

1

termometer

Oče pokojnega igralca Heatha Ledgerja, ki se ga spominjamo predvsem po vlogi Jokerja (Vitez teme), je medijem razkril skrivnosti igralčevega dnevnika.

Pet let po smrti igralca Heatha Ledgerja njegov duh še kako živi. Za to je zaslužen tudi njegov oče Kim, ki je oboževalcem igralca ponudil delček življenja. Tega je Heath prelil na liste svojega dnevnika, ki ga je pisal tik pred smrtjo. Njegovi zvesti oboževalci so s tem dobili priložnost vpogleda v igralčevo strast do igranja in prizadevanje za vlogo Jokerja. V dnevniku tako ne manjka njegovih misli, izrekov, fotografij Jokerja in seveda njegovega truda, da bi bila vloga Jokerja čim bolj pristna. Med fotografijami je tudi prvi preizkus ličenja igralca v Jokerja.

Kim je dnevnik izkoristil tudi sebi v prid, saj se je pojavil v nemškem dokumentarnemu filmu Too Young To Die (Premlad za smrt), v katerem razkriva vse podrobnosti dnevnika, tudi to, kako se je igralec pripravljal na vlogo, ki ga je ponesla v svetovni igralski vrh.

Talent Heatha Ledgerja je bil nesporen Igralec je za vlogo Jokerja v filmu Vitez teme, ki je bil premierno prikazan po njegovi smrti – umrl je 22. januarja 2008, star le 28 let –, prejel zlati globus in oskarja.

Svojo kariero je začel že pri desetih letih, ko je nastopil v vlogi Petra Pana, pri devetnajstih pa je nase spet opozoril v romantični komediji z Julio Stiles 10 razlogov, zakaj te sovražim (10 Things I Hate About You, 1999). Med drugim je zaigral še v nekoliko bolj poznanih filmih, kot so Patriot, Bal smrti, Skrivnost bratov Grimm in Gora Brokeback.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin