Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 3. 2022,
4.41

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,45

30

Natisni članek

Oskarji oskarji Chris Rock Will Smith

Ponedeljek, 28. 3. 2022, 4.41

2 leti

Will Smith sredi podelitve oskarjev mahnil Chrisa Rocka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,45

30

Will Smith Chris Rock Jada | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zmagovalce letošnjih Oskarjev je zasenčil incident na odru, ko je igralec Will Smith zaradi neprimerne šale na odru udaril komika Chrisa Rocka.

Celotna dvorana Dolby Theatra v Los Angelesu, ki je gostila letošnjo podelitev oskarjev, je med podeljevanjem oskarja za dokumentarni celovečerni film utihnila. Pa ne zaradi nagrade, temveč zaradi incidenta, ki ga je zakuhala šala komika Chrisa Rocka, ki je podeljeval nagrado.

Rock se je med uvodnim nagovorom pošalil na račun igralke Jade Pinkett Smith, češ da komaj čaka, da jo vidi v nadaljevanju filma GI Jane, pri čemer je ciljal na njeno golo glavo.

Will Smith na oskarjevski rdeči preprogi | Foto: Reuters Will Smith na oskarjevski rdeči preprogi Foto: Reuters

Šala pa ni padla na plodna tla, igralka je v preteklosti že povedala, da si glave ne brije namenoma, temveč lase izgublja zaradi avtoimune bolezni, in Rockova opazka je močno razjezila njenega moža, igralca Willa Smitha.

Will Smith Chris Rock Jada | Foto: Reuters Foto: Reuters

Smith, nominiran za oskarja za najboljšega glavnega igralca, je nenadoma vstal, prišel na oder in udaril Rocka, nato pa sedel nazaj na svoj sedež in Rocku večkrat zavpil, naj ne omenja njegove žene.

Poglejte:

Po incidentu je vso dvorano zajelo občutno nelagodje, še pregovorno zgovorni Rock je ostal brez besed, nato pa izdavil le: "Uau, to je najboljši večer v zgodovini televizije."

Will Smith Chris Rock Jada | Foto: Reuters Foto: Reuters

Smithovo slavje in opravičilo

Will Smith je kmalu zatem osvojil svojega prvega oskarja, zmagal je z glavno vlogo v filmu Kralj Richard (King Richard), v katerem je igral Richarda Williamsa, očeta teniških zvezdnic Serene in Venus Williams.

V zahvalnem govoru, med katerim so ga oblile solze, se je dotaknil incidenta in se opravičil filmski akademiji ter filmskim kolegom, ne pa tudi izrecno Chrisu Rocku. V svoj zagovor je še dejal, da svojo družino ščiti, kot jo je tudi Richard Williams.

Will Smith | Foto: Reuters Foto: Reuters

Nekaj ur pozneje se je na incident s kratko izjavo odzvala tudi filmska akademija. "Nasilja v kateri koli obliki ne podpiramo," so zapisali na Twitterju, "zdaj želimo proslavljati z zmagovalci, ki si zaslužijo pozornost svojih kolegov in ljubiteljev filma po vsem svetu."

Rock Smitha ni prijavil policiji

Losangeleška policija pa je medtem sporočila, da Chris Rock Smithovega napada ni želel prijaviti. "Če bo to želel storiti pozneje, bomo primerno ukrepali," njihovo sporočilo navajajo ameriški mediji.

Preberite še:

oskarji
Trendi Oskarji 2022: najboljši film je CODA, največ kipcev za Dune
Ne spreglejte