Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 4. 2013,
11.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matt Damon Michael Douglas

Torek, 9. 4. 2013, 11.24

8 let

Video: Michael Douglas kot bleščeči Liberace

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Oglejte si napovednik prihajajočega filma Stevena Soderbergha, v katerem se je v ameriškega pianista prelevil Douglas, v njegovega ljubimca pa Matt Damon.

Maja bo premiero doživela biografska drama, naslovljena Behind the Candelabra, ki jo v sodelovanju z režiserjem Stevenom Soderberghom pripravlja televizija HBO. S tem filmom naj bi Soderbergh, kot je potrdil januarja, končal svojo režijsko filmsko kariero.

Film Behind the Candelabra temelji na avtobiografski knjigi Scotta Thorsona, ki pripoveduje o šestletnem razmerju, ki ga je avtor imel z Liberacejem, ameriškim pianistom, pevcem in vsesplošnim zabavljačem, ki je slovel po svojem razkošnem življenjskem slogu, v času od 50. pa do 70. let pa je veljal za najbolje plačanega posameznika v zabavni industriji.

V Soderberghovem filmu se je v Liberaceja prelevil Michael Douglas, v njegovega mlajšega ljubimca pa Matt Damon. Kot je mogoče videti v napovedniku, film precej nezadržano prikazuje razkošje, blišč in kič Liberacejevega življenjskega sloga, obenem pa vse skupaj začini še z nekaj malce bolj temačnimi podtoni. V filmu igrajo še Debbie Reynolds, Scott Bakula, Dan Aykroyd in Rob Lowe. Film naj bi premiero na televiziji doživel maja.

Liberace naj bi svojo spolno usmerjenost vse življenje skrival oziroma jo prikrival – Scott Thorson, njegov voznik in večletni ljubimec, ga je leta 1982 tožil, saj ga je Liberace odpustil. Liberace je svojo spolno usmerjenost še naprej zanikal in vztrajal pri tem, da s Thorsonom nikoli ni imel razmerja.

Zadnji režijski podvig Opisani film je zadnji režiserjev film – z oskarjem nagrajeni Soderbergh je v intervjuju za New York Magazine pred nekaj meseci namreč potrdil, da je s snemanjem filmov končal, obenem pa se je z ostro kritiko dotaknil tudi hollywoodskega studijskega sistema, zaradi katerega, kot pravi, nima več volje do dela.

Soderbergh je svojo upokojitev napovedoval že več let – na beneškem filmskem festivalu leta 2011 je dejal, da se bo raje posvetil slikanju. Kljub temu sta bili njegovi zadnji dve leti izjemno plodoviti – posnel je kar šest filmov. Kot pravi zdaj, se je njegova režiserska pot vseeno končala, Hollywood pa je obtožil, da ta z režiserji v zadnjih dveh desetletjih ravna grozno.

Ne spreglejte