Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 11. 2018,
15.09

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Stan Lee Marvel priporočila film

Petek, 16. 11. 2018, 15.09

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

V katerih filmih tiči veliki Stan Lee? #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Gostujoče vloge Stana Leeja | Vse gostujoče vloge Stana Leeja vam bomo predstavili v kronološkem zaporedju, izjema je samo najbolj presenetljiva, ki smo jo prihranili za konec članka.

Vse gostujoče vloge Stana Leeja vam bomo predstavili v kronološkem zaporedju, izjema je samo najbolj presenetljiva, ki smo jo prihranili za konec članka.

Oče priljubljenih stripovskih junakov Stan Lee po zaslugi številnih gostujočih vlog ostaja še naprej z nami, pa čeprav samo v filmih. V TV-priporočilih smo jih našli kar šestnajst. Večina jih prihaja iz Marvelovega kinematografskega vesolja, med njimi pa je tudi kakšen nastop, ki bi vas znal močno presenetiti.

"Včasih sem bil v zadregi, ker sem bil samo pisec stripov, medtem ko so drugi gradili mostove in imeli kariere v medicini. Nato pa sem začel spoznavati, da je razvedrilo ena od najpomembnejših stvari v življenju. Brez njega bi morda zblazneli."
Stan Lee (1922-2018)

Stan Lee
Trendi Umrl oče Spider-Mana in Iron Mana

Možje X (X-Men, 2000)

Znanilec nove dobe filmov o superjunakih si zasluži tudi gostujočo vlogo Stana Leeja. Ustvarjalni genij se pojavi ob stojnici za prodajo vročih hrenovk, ko na novo mutirani in iz Magnetovega ujetništva pobegli senator Kelly popolnoma nag prikoraka na plažo. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Znanilec nove dobe filmov o superjunakih si zasluži tudi gostujočo vlogo Stana Leeja. Ustvarjalni genij se pojavi ob stojnici za prodajo vročih hrenovk, ko na novo mutirani in iz Magnetovega ujetništva pobegli senator Kelly popolnoma nag prikoraka na plažo. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Možje X: Zadnji spopad (X-Men: The Last Stand, 2006)

Stan Lee in njegov stripovski ustvarjalni kolega Chris Claremont sta odigrala soseda mutantke Jean Grey v uvodni sekvenci filma, ki se dogaja 20 let v preteklosti. Ko Lee s cevjo zaliva trato, Greyeva telekinetično preusmeri vodni curek v zrak. • V sredo, 14. 11., ob 20. uri na Planet 2.* │ Tudi v videoteki DKino.

 | Foto: Stan Lee in njegov stripovski ustvarjalni kolega Chris Claremont sta odigrala soseda mutantke Jean Grey v uvodni sekvenci filma, ki se dogaja 20 let v preteklosti. Ko Lee s cevjo zaliva trato, Greyeva telekinetično preusmeri vodni curek v zrak. • V sredo, 14. 11., ob 20. uri na Planet 2.* │ Tudi v videoteki DKino.

Thor (2011)

Lee je eden od številnih ljudi, ki so se zbrali na kraju, kjer je Thorovo magično kladivo mjolnir pristalo na Zemlji. Ko poskuša kladivo izvleči iz tal z dostavnim vozilom, odtrga z njega prikolico, med glasnim posmehovanjem množice pa naivno vpraša: "Je delovalo?" • Film je na voljo na HBO OD in HBO GO.

 | Foto: Lee je eden od številnih ljudi, ki so se zbrali na kraju, kjer je Thorovo magično kladivo mjolnir pristalo na Zemlji. Ko poskuša kladivo izvleči iz tal z dostavnim vozilom, odtrga z njega prikolico, med glasnim posmehovanjem množice pa naivno vpraša: "Je delovalo?" • Film je na voljo na HBO OD in HBO GO.

Neverjetni Spider-Man (The Amazing Spider-Man, 2012)

Lee igra srednješolskega knjižničarja. Ker ima na ušesih slušalke, iz katerih odmeva glasna klasična glasba, se ne zaveda, da v ozadju divja silovit pretep med Spider-Manom in Kuščarjem, čeprav vanj skoraj prileti miza. Nazadnje mirno odkoraka iz knjižnice. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Lee igra srednješolskega knjižničarja. Ker ima na ušesih slušalke, iz katerih odmeva glasna klasična glasba, se ne zaveda, da v ozadju divja silovit pretep med Spider-Manom in Kuščarjem, čeprav vanj skoraj prileti miza. Nazadnje mirno odkoraka iz knjižnice. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Filmski kotiček Telekoma Slovenije na 29. Liffu
Trendi Telekom Slovenije bo obiskovalce Liffa znova razvajal z brezplačnimi filmi #foto #video

Thor: Svet teme (Thor: The Dark World, 2013)

V nadaljevanju filma Thor izvemo, da je ugleden astrofizik Erik Selvig (Stellan Skarsgård) po izkušnji z asgardskim bogom pristal v psihiatrični bolnišnici, kjer zbranim razlaga svoje neverjetne teorije. Med temi je tudi Lee, ki Selviga prosi, da mu vrne rekvizit – njegov čevelj. • V ponedeljek, 12. 11., ob 20.05 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: V nadaljevanju filma Thor izvemo, da je ugleden astrofizik Erik Selvig (Stellan Skarsgård) po izkušnji z asgardskim bogom pristal v psihiatrični bolnišnici, kjer zbranim razlaga svoje neverjetne teorije. Med temi je tudi Lee, ki Selviga prosi, da mu vrne rekvizit – njegov čevelj. • V ponedeljek, 12. 11., ob 20.05 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Varuhi galaksije (Guardians of the Galaxy, 2014)

V Varuhih galaksije je Lee upodobil starejšega gospoda, ki se na planetu Xandar zaplete v pogovor s precej mlajšo žensko. Ko ju Raketa opazi na svoji napravi za oddaljeno opazovanje, zajedljivo pripomni: "Kje imaš pa ženo, starec?" • V nedeljo, 18. 11., ob 12.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: V Varuhih galaksije je Lee upodobil starejšega gospoda, ki se na planetu Xandar zaplete v pogovor s precej mlajšo žensko. Ko ju Raketa opazi na svoji napravi za oddaljeno opazovanje, zajedljivo pripomni: "Kje imaš pa ženo, starec?" • V nedeljo, 18. 11., ob 12.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Veličastnih 6 (Big Hero 6, 2014)

Lee je v prejemniku oskarja za najboljši animiran celovečerec upodobil Fredovega očeta. Med samim filmom ga lahko uzremo na družinskem portretu, njegov veliki trenutek pa nastopi v dodatnem prizoru po odjavni špici, ko sinu reče, da se morata pogovoriti o številnih rečeh. • V nedeljo, 11. 11., ob 6.35 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Lee je v prejemniku oskarja za najboljši animiran celovečerec upodobil Fredovega očeta. Med samim filmom ga lahko uzremo na družinskem portretu, njegov veliki trenutek pa nastopi v dodatnem prizoru po odjavni špici, ko sinu reče, da se morata pogovoriti o številnih rečeh. • V nedeljo, 11. 11., ob 6.35 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Neverjetni Spider-Man 2 (The Amazing Spider-Man 2, 2014)

Lee je eden od gostov na slovesnosti ob podelitvi diplom. Ko opazi Petra Parkerja, se v množici zadere: "Hej, tega tipa poznam!" Še dobro, da ni izdal njegove skrivne identitete. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Lee je eden od gostov na slovesnosti ob podelitvi diplom. Ko opazi Petra Parkerja, se v množici zadere: "Hej, tega tipa poznam!" Še dobro, da ni izdal njegove skrivne identitete. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Filmi o vzgoji otrok
Trendi Filmi o vzgoji otrok #foto #video

Deadpool (2016)

Lee v eni od njegovih žgečkljivejših gostujočih vlog ustreza nagajivemu značaju filma, ko kot napovedovalec v slačiklubu napove striptizeto z besedo: "Zaploskajte Čistosti!" Omenjene striptizete ne vidimo, gledalci v kinu pa so tako ali tako zaploskali njemu. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Lee v eni od njegovih žgečkljivejših gostujočih vlog ustreza nagajivemu značaju filma, ko kot napovedovalec v slačiklubu napove striptizeto z besedo: "Zaploskajte Čistosti!" Omenjene striptizete ne vidimo, gledalci v kinu pa so tako ali tako zaploskali njemu. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Možje X: Apokalipsa (X-Men: Apocalypse, 2016)

Stan Lee skupaj s svojo ženo Joan B. Lee na verandi zaskrbljeno opazuje vzlet jedrskega orožja, ki ga je izstrelil naslovni zlikovec Apokalipto. Joan je umrla lani, zakonca pa sta bila srečno poročena kar 69 let. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Stan Lee skupaj s svojo ženo Joan B. Lee na verandi zaskrbljeno opazuje vzlet jedrskega orožja, ki ga je izstrelil naslovni zlikovec Apokalipto. Joan je umrla lani, zakonca pa sta bila srečno poročena kar 69 let. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Logan: Wolverine (Logan, 2017)

Lee se ne pojavi v zadnji celovečerni izdaji tega mutanta, temveč v kratkem filmu, naslovljenem No Good Deed (Nobeno dobro delo), ki so ga v severnoameriških kinematografih predvajali pred Loganom. Lee v njem pohvali Deadpoolov kostum, na kar mu Ryan Reynolds osorno zabrusi: "Zašij usta, Stan Lee!" (Kratek film si lahko ogledate na dnu članka.) • V petek, 23. 11., ob 22.20 na HBO 2.*

 | Foto: Lee se ne pojavi v zadnji celovečerni izdaji tega mutanta, temveč v kratkem filmu, naslovljenem No Good Deed (Nobeno dobro delo), ki so ga v severnoameriških kinematografih predvajali pred Loganom. Lee v njem pohvali Deadpoolov kostum, na kar mu Ryan Reynolds osorno zabrusi: "Zašij usta, Stan Lee!" (Kratek film si lahko ogledate na dnu članka.) • V petek, 23. 11., ob 22.20 na HBO 2.*

Spider-Man: Vrnitev domov (Spider-Man: Homecoming, 2017)

Lee v gostujočih vlogah ni bil vedno prijazen. V najnovejši izdaji Spider-Mana je upodobil nergavega soseda, ki mladega superjunaka z okenske police nahruli: "Ne prisili me, da pridem dol, ti smrkavec!" • V ponedeljek, 12. 11., ob 6. uri na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Lee v gostujočih vlogah ni bil vedno prijazen. V najnovejši izdaji Spider-Mana je upodobil nergavega soseda, ki mladega superjunaka z okenske police nahruli: "Ne prisili me, da pridem dol, ti smrkavec!" • V ponedeljek, 12. 11., ob 6. uri na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Deadpool 2
Trendi Deadpool 2

Thor: Ragnarok (2017)

Lee je v eni od njegovih bolj zloveščih vlog upodobil služabnika vrhovnega vodje Saakarja. Njegova naloga – ostriči mora zajetega Thora! Lee ga prej prijazno opozori, naj bo pri miru, saj njegove roke niso več tako mirne, kot so bile nekoč. • V soboto, 17. 11., ob 11.35 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Lee je v eni od njegovih bolj zloveščih vlog upodobil služabnika vrhovnega vodje Saakarja. Njegova naloga – ostriči mora zajetega Thora! Lee ga prej prijazno opozori, naj bo pri miru, saj njegove roke niso več tako mirne, kot so bile nekoč. • V soboto, 17. 11., ob 11.35 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Črni panter (Black Panther, 2018)

Lee se pojavi v južnokorejski igralnici, kjer si nagrabi žetone, ki jih je glavni junak T'Challa' (Chadwick Boseman) priigral, a jih ni prevzel. • V ponedeljek, 12. 11., ob 22.35 na HBO.* │ Tudi na HBO OD.

 | Foto: Lee se pojavi v južnokorejski igralnici, kjer si nagrabi žetone, ki jih je glavni junak T'Challa' (Chadwick Boseman) priigral, a jih ni prevzel. • V ponedeljek, 12. 11., ob 22.35 na HBO.* │ Tudi na HBO OD.

Deadpool 2 (2018)

Med Dominim preletom mesta lahko opazimo veličasten grafit z Leejevo podobo. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Med Dominim preletom mesta lahko opazimo veličasten grafit z Leejevo podobo. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Princeskin dnevnik 2: Kraljevska zaroka (2004)

Nadaljevanje najstniške romantične komedije Princeskin dnevnik je verjetno zadnji film, v katerem bi pričakovali Leeja, in vendarle je tu. Stripovski mojster je namreč naredil uslugo prav tako pokojnemu režiserju Garryju Marshallu in v filmu upodobil gosta na kraljevi poroki, ki je vse svoje znanje angleščine osvojil iz filmov O treh burkačih. • Film je na voljo na HBO OD in HBO GO.

 | Foto: Nadaljevanje najstniške romantične komedije Princeskin dnevnik je verjetno zadnji film, v katerem bi pričakovali Leeja, in vendarle je tu. Stripovski mojster je namreč naredil uslugo prav tako pokojnemu režiserju Garryju Marshallu in v filmu upodobil gosta na kraljevi poroki, ki je vse svoje znanje angleščine osvojil iz filmov O treh burkačih. • Film je na voljo na HBO OD in HBO GO.

HBO oktober
Trendi Izkoristite akcijsko ponudbo opcije HBO na televiziji Telekoma Slovenije in uživajte ob vrhunskih TV-vsebinah

Kratek film No Good Deed:


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

Hollywood Film Awards
Trendi Začela se je sezona filmskih nagrad: vsi so gledali Brada in Ryana
Ne spreglejte