Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
13.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Komedija estrada znani obrazi znani Slovenci Kongresni trg predstava Špas teater

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 13.39

6 let, 6 mesecev

To so znani Slovenci, ki so podprli otroke v stiski

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Foto: Marko Delbello Ocepek

Sinoči so znani igralci, komiki in voditelji na Kongresni trg pritegnili množico ljudi, ki so pomagali otrokom v stiski.

Središče Ljubljane je bilo sinoči preplavljeno s smehom in pozitivno energijo. Špas teater je v sodelovanju z Ustanovo Pustimo jim sanje - Fundacijo Danila Türka že tretje leto pripravil veliko dobrodelno prireditev, polno smeha za pomoč slovenskim otrokom.

Dobrodelnost in dobri nastopajoči sta pritegnili množico ljudi. | Foto: Marko Delbello Ocepek Dobrodelnost in dobri nastopajoči sta pritegnili množico ljudi. Foto: Marko Delbello Ocepek

Dogodek pa ne bi bil tako uspešen, kot je bil, če se ne bi na dobrodelno vabilo odzvali številni znani Slovenci, ki so s svojim vložki poskrbeli za pozitiven večer. Nepozabne minute smeha so nanizali Denis Avdić, Ranko Babić, Lado Bizovičar, Klemen Bunderla, Jernej Čampelj, Katarina Čas, Miha Debevec, Jure Godler, Jaša Jamnik, Jure Karas, Boris Kobal, Gašper Konec, Ana Marija Mitić, Zvezdana Mlakar, Rado Mulej, Gašper Tič, Jonas Žnidaršič in drugi, ki so občinstvo nasmejali z odlomki iz svojih gledaliških predstav.

Jure Godler in Klemen Bunderla sta bila med tistimi, ki so skrbeli za smeh. | Foto: Marko Delbello Ocepek Jure Godler in Klemen Bunderla sta bila med tistimi, ki so skrbeli za smeh. Foto: Marko Delbello Ocepek

Posnetek predstave si lahko ogledate v četrtek in petek ob 20.35 na Planet TV:

Znani radi pomagajo

Ko jih je direktorica Špas teatra Urša Alič prosila za dobrodelno pomoč, so brez izjem skočili na oder. "Glede na to, da sem sam živel v pomanjkanju, mi je res zelo pomembno, da smo se za pomoč otrokom vsi tako množično odzvali. Otrokom bomo omogočili, da bodo lahko doživeli vsaj delček tega, kar si preostali lahko privoščimo in nam je samoumevno, tako da je to nekaj najlepšega, kar smo lahko naredili," je povedal Ranko Babić, Ana Marija Mitić pa je dodala: "Za igralce Špas teatra je značilno, da se za dober namen zberemo tudi na pragu poletja, ker vemo, kaj je biti hvaležen in kaj je biti nekdo, ki lahko živi svoje sanje. To želimo omogočiti tudi preostalim, ki jim zaradi socialnih okoliščin to ni v prvem planu." Katarina Čas je dejala: "Videti je bilo, da je občinstvo uživalo v kolažu Špas teatra, prijetno je bilo, ko smo bili vsi igralci na kupu, in to še z dobrim namenom."

Na odru smo po dolgem času videli tudi Jonasa Žnidaršiča. | Foto: Marko Delbello Ocepek Na odru smo po dolgem času videli tudi Jonasa Žnidaršiča. Foto: Marko Delbello Ocepek

Za počivanje trebušnih mišic so poskrbeli nastopi igralcev iz muzikala Cvetje v jeseni Nine Pušlar in Matjaža Robavsa, pika na i pa je bil nastop šarmantnega Jana Plestenjaka.

Utrinke iz predstave, ki so jo podprli Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, Slovenska kritas, fundacija Anina zvezdica, Mestna občina Ljubljana in Zoran Janković, si oglejte v zgornji galeriji.

Ne spreglejte