Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 5. 2019,
12.46

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije kriminalna drama Bradley Cooper Clint Eastwood

Ponedeljek, 6. 5. 2019, 12.46

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Tihotapec (The Mule)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Tihotapec | The Mule © 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

The Mule © 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Kriminalna drama o obubožanem veteranu korejske vojne, ki postane tihotapec drog za mehiški kartel, je prvi režijski in hkrati igralski projekt Clinta Eastwooda po Gran Torinu iz leta 2008, igralsko zasedbo filma pa dopolnjujejo številni zvezdniki z Bradleyjem Cooperjem na čelu.

ZDA │ 2018 │ 111 min. │ Kriminalna drama

R: Clint Eastwood│ I: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne

Ocena IMDb: 7,1/10 │ Rotten Tomatoes: 70 % │ Uporabniki Googla: 88 %

Earl Stone, gospod v svojih osemdesetih letih, je bankrotiral in našel priložnost za zaslužek v službi, ki od njega zahteva samo to, da je voznik. Služba je videti preprosta, toda Earl z njo postane tihotapec drog za mehiški kartel.

TV-priporočila: Dwayne Johnson
Trendi Akcijski superzvezdnik, ki se boji voženj z vlakcem smrti

Posel vedno opravi odlično, s tem pa se tudi znajde v središču zanimanja ambicioznega agenta Agencije za boj proti drogam. Bo Earlu uspelo popraviti pretekle napake, preden ga ujame roka pravice ali še huje – mehiški kartel, za katerega dela?

Fotogalerija
1 / 6

"Tihotapec uspeva v dražljivi dvoumnosti … Eastwood je že desetletja eden od velikih zasliševalcev ameriških družbenih norm." Ben Sachs, Chicago Reader

Pet filmov, ki si jih morate ogledati vsaj enkrat v življenju
Trendi Pet filmov, ki si jih morate ogledati vsaj enkrat v življenju

"Eastwood verjetno ve, da je Earlova zgodba odlična in da je on pravi mož, da jo pove. Dejansko ima v obeh točkah prav." Chris Nashawaty, Entertainment Weekly

Napovednik filma Tihotapec:

Zanimivosti:

  • Scenarij Nicka Schenka – ta je s Clintom Eastwoodom sodeloval že pri filmu Gran Torino (2008), podpisal pa se je tudi pod dve epizodi serije Narcos – temelji na članku The Sinaloa Cartel's 90-year-Old Drug Mule (90-letni tihotapec drog kartela Sinaloa), ki ga je Sam Dolnick objavil v časniku New York Times.
    Tihotapec | Foto: V njem avtor opisuje resnično zgodbo Lea Sharpa, veterana druge svetovne vojne, ki je v pozni starosti začel tihotapiti drogo za omenjeni kartel.
  • Clint Eastwood je film režiral in v njem odigral glavno vlogo, kar se je zgodilo prvič po letu 2008, ko je posnel film Gran Torino. Eastwood je v vmesnem času igral samo v enem filmu, športni drami Roberta Lorenza Znova v igri (2012).
  • Eastwood je pred kamero povabil tri igralce, s katerimi je v preteklosti že enkrat sodeloval. Laurence Fishburn je igral v filmu Skrivnostna reka (2003), Michael Peña v filmu Punčka za milijon dolarjev (2004), Bradley Cooper pa v filmu Ostrostrelec (2014).
  • Andy Garcia je bil pripravljen sprejeti katerokoli vlogo, ki bi mu omogočila sodelovanje z Eastwoodom.
  • Tihotapec je že četrti Eastwoodov film, v katerem igra njegova hčerka Alison Eastwood. Ta se zadnja leta posveča režiji in produciranju, zato je bila presenečena, da ji je oče ponudil vlogo v filmu.
  • Tihotapec | Foto: Film je v svetovnih kinematografih zaslužil dobrih 171 milijonov ameriških dolarjev, od tega 17,5 milijona med prvim koncem tedna predvajanja v severnoameriških kinematografih.
    To je bil tretji najboljši začetni konec tedna v Eastwoodovi režijski karieri, v prvih dneh sta več zaslužila samo filma Gran Torino in Vesoljski kavboji (2000).
  • Eastwood je lani režiral tudi biografsko dramo Vlak 15.17 v Pariz. Leto 2018 je bilo že osmo leto, v katerem smo dočakali dva njegova filma. To se je zgodilo tudi v letih 1973, 1982, 1990, 1997, 2006, 2008 in 2014.
DKino superkategorija Športne zgodbe
Trendi Nepozabne športne zgodbe v videoteki DKino

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Vdove
Trendi Vdove (Widows)
Beli fant Rick
Trendi Beli fant Rick (White Boy Rick)
Črni KKKlanovec
Trendi Črni KKKlanovec (BlacKkKlansman)
Ne spreglejte