SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Raziskovalec: Bitka za Virungo

0

termometer

Raziskovalec: Bitka za Virungo
Foto: National Geographic

Na National Geographic nas čaka popotovanje v enega izmed najbolj nemirnih območij na svetu – Narodni park Virunga.

Džungle so polne upornikov in vojakov. Zaščitene živali parka pobijajo v krvavi vojni. Zahodnjaške naftne družbe hočejo izkoristiti obsežne naravne vire parka. Čuvaje parka morijo v službi.

V marsikaterem pogledu so od vojne razklani narodni park in njegovi ogroženi prebivalci vnetišča svetovne krize. Veliko biološko najbolj raznolikih območij je dom nekaterim najrevnejšim populacijam na svetu, ki so jih prizadela desetletja krvave vojne.

Narodni park, v katerem je ogroženo prav vse

Dokumentarna oddaja Bitka za Virungo nas bo popeljala na neverjetno potovanje po najstarejšem afriškem narodnem parku, kjer se nekateri zavzemajo za ohranitev, drugi pa za izkoriščanje naravnih virov, zato so v Virungi ogroženi tako ljudje kot živali, celo sama zemlja.

V smislu naravnih virov je Demokratična republika Kongo ena najbogatejših držav na svetu, vendar pa več kot sedemdeset odstotkov državljanov živi v revščini. Za štiri milijone obupno revnih prebivalcev, ki živijo v in okrog Virunge, so meje parka znak očitnih razlik in le še en izraz za bogate in vplivne, ki najboljše vzamejo zase.

Tudi oborožena milica uporablja park in njegove obsežne naravne vire kot sredstvo moči v krvavem območnem konfliktu. Bodo potrebe ljudi podredili ohranitvi dežele, v kateri živijo?

Dokumentarno oddajo Raziskovalec: Bitka za Virungo si boste lahko premierno ogledali v nedeljo 7. avgusta ob 21.55 na kanalih National Geographic in National Geographic HD, ki ju boste na SiOL TV našli na programskih mestih 100 in 101*.

*Velja za komunikator BOX.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin