SiolNET. Trendi Film in TV
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oskarjevska akademija je uvedla novo kategorijo za popularne filme

0,06

termometer

oskarji
Foto: Getty Images

Akademija, ki podeljuje najprestižnejše nagrade v svetu filma, je sporočila nekaj novosti. Najpomembnejša med njimi je uvedba nove kategorije za izjemne dosežke v popularnem filmu.

Upravni odbor Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti je sporočil, da so sprejeli nekaj sprememb. Najbolj izstopa uvedba nove kategorije za izjemne dosežke v popularnem filmu, ki bo predstavljena že na podelitvi naslednje leto. Z njo so hoteli dati priložnost filmom, ki so priljubljeni pri ljudstvu in morda ne toliko pri kritikih.

Ob tem so še sporočili, da bodo filmi, nominirani v novi kategoriji, hkrati lahko nominirani tudi v kategoriji za najboljši film.

Nova kategorija naj bi bila odgovor na kritike, da v zadnjem desetletju oskarje podeljujejo umetniškim filmom, ki ne dosegajo visoke gledanosti. Kritiki se ob tem že šalijo, da bo šlo za "popkorn nagrado", kar bi verjetno pomenilo, da bi bili v igri zanjo filmi, ki so v kinodvorane pritegnili največ gledalcev.

oskar, oskarji Trendi Oskarjevska akademija je prvič v zgodovini uvedla pravila vedenja Špela Čadež Trendi Slovenko povabili v oskarjevsko akademijo

Krajša in zgodnejša podelitev

Pri Akademiji so se odločili tudi, da bodo "manj privlačne" nagrade podelili kar med reklamami, nato pa med šovom prikazati zgolj izseke teh trenutkov. Do zdaj so v neposrednem prenosu prikazali razglasitev zmagovalca in prevzem nagrade v 24 kategorijah, za zdaj pa še ni znano, katere kategorije bodo prikazali na ta način.

Poleg tega nameravajo tudi skrajšati podelitev, in sicer s skoraj štirih ur na tri ure, z letom 2020 pa načrtujejo podelitev prestaviti s konca februarja oziroma začetka marca na začetek februarja. Datum podelitve v letu 2020 je tako že določen: 9. februar. Naslednje leto pa si jo bomo ogledali 24. februarja.

oskarji Foto: Getty Images

Spremembe so najbrž uvedli predvsem zaradi padca gledanosti, saj si je letošnjo podelitev oskarjev ogledalo rekordno nizko število gledalcev v zgodovini prireditve: 26,5 milijona.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin