Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 7. 2017,
10.40

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Emma Thompson Disney Ewan McGregor Bill Condon Dan Stevens Luke Evans Emma Watson Lepotica in zver domišljijski film romantični film priredba muzikal televizija film Telekom Slovenije DKino

Ponedeljek, 31. 7. 2017, 10.40

6 let, 1 mesec

Lepotica in zver (Beauty and the Beast)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Lepotica in zver

Emma Watson v novi igrani različici brezčasne Disneyjeve ljubezenske zgodbe o uročenem princu in prikupni mladenki, ki jo zver zapre v svojo graščino. Najdonosnejši film prve polovice leta 2017!

 Opomba: film je umaknjen iz ponudbe videoteke DKino!
ZDA, Velika Britanija/2017/123 min.
Režija: Bill Condon
Igrajo: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Ewan McGregor, Ian McKellen, Emma Thompson
Žanr: Romantična domišljijska drama
Ocena IMDb: 7,4/10

Premetena mladenka Bella se po očetovi nezgodi znajde v ujetništvu srhljivega bitja. S pomočjo čarobnih hišnih pomočnikov Bella spoznava tragično preteklost in nezavidljivo usodo Zveri, vendar naposled uvidi, da se pod grozljivo podobo skriva trpeče in prijazno srce.

Glasba, ples in veselje postopoma odpirajo pot ljubezni, ki lahko edina konča zlovešče prekletstvo.



Lepotica in zver | Foto:


Zanimivosti:

• Film temelji na istoimenski Disneyjevi animirani uspešnici iz leta 1991 – prvem animiranem celovečercu, ki se je potegoval za oskarja za najboljši film leta.

Oba filma sta priredbi pravljice La Belle et la Bête, ki jo je francoska pisateljica Jeanne-Marie Leprince de Beaumont izdala sredi 18. stoletja.

Lepotica in zver je najdonosnejši film prve polovice leta 2017 in deseti najdonosnejši celovečerec v zgodovini. Film je v svetovnih kinematografih zaslužil več kot 1,2 milijarde dolarjev, kar je več kot katerikoli igrani muzikal do zdaj.

• Proračun filma je znašal 160 milijonov dolarjev. Če odmislimo inflacijo, je Lepotica in zver najdražji muzikal v zgodovini. (Proračun filma Hello, Dolly! je leta 1969 znašal 25 milijonov dolarjev, kar bi danes pomenilo 165 milijonov dolarjev.)

Lepotica in zver | Foto:

Emma Watson je zaradi snemanja filma Lepotica in zver zavrnila vlogo Mie v muzikalu Dežela La La, medtem ko se je Ryan Gosling zaradi tega filma odpovedal vlogi Zveri. To je nazadnje odigral zvezdnik serije Downton Abbey Dan Stevens.

• Watsonova je ob podpisu pogodbe za vlogo prejela tri milijone ameriških dolarjev, velik uspeh filma na tujih trgih pa naj bi ji navrgel dodatnih 15 milijonov dolarjev.

• Štirje člani igralske zasedbe – Emma Watson (Belle), Emma Thompson (Mrs. Potts), Luke Evans (Gaston) in Nathan Mack (Chip) – praznujejo rojstni dan 15. aprila, to pa je tudi datum prvega skupinskega prebiranja scenarija.

• Prvi dražilnik (teaser trailer) filma je v prvih 24 urah nabral rekordnih 91,8 milijona ogledov.

Bill Condon – scenarist muzikala Chicago (2002) in režiser zadnjih dveh filmov iz serije Somrak – je dobil priložnost za režijo tega filma po zaslugi režije muzikla Sanjske punce (2006).

Lepotica in zver | Foto:

• Igralci so morali na avdiciji zapeti pesem Hakuna Matata iz Disneyjeve animirane uspešnice Levji kralj (1994).

• Igralec Ian McKellen je z režiserjem Condonom sodeloval že pri filmih Bogovi in pošasti (1998) ter Gospod Holmes (2015).

Za Bogove in pošasti – biografsko dramo o zadnjih dnevih življenja režiserja Frankensteina (1931) Jamesa Whala – je Condon prejel oskarja za najboljši prirejen scenarij, McKellen pa se je z vlogo v tem filmu potegoval za oskarja za najboljšega glavnega igralca.

Ewanu McGregorju (Lumiere) je velike težave povzročal francoski naglas njegovega lika, čeprav je zvezdnik poročen s Francozinjo. Po igralčevih besedah je bil ta bolj podoben mehiškemu naglasu, zato je moral svoje dialoge po koncu snemanja filma naknadno posneti v studiu.

Lepotica in zver je po filmu Moulin Rouge! (2001) že drugi McGregorjev muzikal, ki se dogaja v Franciji. Igralec je sicer v nekem intervjuju priznal, da si ni nikoli ogledal Disneyjeve animirane različice Lepotice in zveri, medtem ko je Watsonova njena velika oboževalka.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Dežela La La (La La Land)

Napovednik filma Lepotica in zver:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte