Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 1. 2016,
11.58

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samo bedaki in konji serija Pickbox SiOL TV

Petek, 29. 1. 2016, 11.58

3 leta, 2 meseca

Kralj črnega trga Del Boy Trotter je prišel na Pickbox!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Naši najljubši prevaranti, kralji črnega trga, začetniki vseh sumljivih poslov, vladarji Peckhama ... so se končno vrnili na male zaslone.

Legendarne serije Samo bedaki in konji (Only Fools and Horses), najboljše humoristične (ali tragikomične) nanizanke vseh časov, ni treba posebej predstavljati. Nikoli nas nihče ni osvojil s takšno vrsto cinizma, kot ga premore Del Boy Trotter, z neumnostjo in naivnostjo v slogu Rodneyja, dedkovo lenobo in Albertovimi mornarskimi zgodbami.

Življenje v Peckhamu v osemdesetih ni bilo lahko, če pa ste bili brez perspektive kot brata Trotter, ste se morali znajti po svojih najboljših močeh. To pa je pogosto pomenilo biti na robu zakona, vključevalo je najrazličnejše prevare, sumljive posle s še bolj sumljivimi ljudmi in nenehno sanjarjenje, da je sreča tik za vogalom.

"Čez eno leto bomo milijonarji," je govoril Del Boy, toda to leto nikakor ni napočilo, Trotterjevi pa so bili prepuščeni svojim načinom zaslužka. Podjetje za izvoz in uvoz Trotters Independent Traders je delalo s polno paro, prepoznavno rumeno trokolesno vozilo pa je križarilo po mestu in iskalo nove priložnosti.

Samo bedaki in konji delajo za zaslužek David Jason v nanizanki igra glavo družine in pretkanca Del Boya. Nicholas Lyndhurst je zaslovel kot njegov mlajši brat Rodney, ki zaradi lahkomiselnosti vedno potegne kratko. Dedek (Lennard Pearce) je bil v seriji do svoje smrti leta 1984, zamenjal pa ga je njegov mlajši "brat" Albert (Buster Merryfield) – prismuknjeni mornar s kupom izmišljenih pustolovščin. Čeprav ni imel igralskih izkušenj, mu je bilo občinstvo naklonjeno.

Tu so seveda še nepozabni natakar Mike iz Kobilje glave, Hitri (Trigger), ki ni najbolj pameten, preprodajalec avtomobilov Boycie z ženo Marlene, Mickey Pearce in drugi. Med snemanjem serije Samo bedaki in konji je bilo zabavno. Tako sta Del Boy in Rodney dedku pribila čevlje na tla, stric Albert se je zaradi neizkušenosti v prvih epizodah zaletaval v občinstvo, Hitri pa Rodneyja ni klical Dave, ker je tako pisalo v scenariju, temveč ker je med snemanjem nenehno zamenjeval imena, John Sullivan pa je to v serijo vključil kot potegavščino.

O seriji Samo bedaki in konji bi lahko napisali nekaj knjig, toda najbolje bo, da si sami ogledate pustolovščine fantov iz Peckhama. Vse epizode serije vas čakajo v videoteki Pickbox na SiOL TV.

Ne spreglejte