SiolNET. Trendi Film in TV
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdaj bomo v Sloveniji dočakali kino z najmodernejšo tehnologijo? #video

0,33

termometer

Kinematografi z najsodobnejšo tehnologijo 4DX so vse bolj razširjeni po svetu. Letos so ju odprli na Irskem v Dublinu in v Middlesbroughu v Angliji, že več let pa ga imajo na Hrvaškem.

Posebni okoljski učinki poleg vrtenja, tresenja in nagibanja stolov ter seveda visokokakovostne premikajoče se slike in zvoka zagotavljajo edinstveno filmsko izkušnjo. Ventilatorji poskrbijo za močan vihar ali lahen vetrič, megla pričara skrivnostno ozračje, udari strele pa menda prestrašijo tudi najpogumnejše.

drive-in kino Trendi Drive-in kino v Ljubljani: kako bo z zvokom, hrano in velikimi avtomobili? #video

Iz sedežev pred vami vas lahko poškropi voda, lahko pa v kinodvorani začne celo padati dež ali sneg. Posebni učinki poskrbijo celo za vonjave. 

Tehnologijo 4DX je razvilo južnokorejsko podjetje CJ 4DPLEX. Na trg je prišla leta 2009, ko so jo uvedli v eni od kinematografskih verig v Seulu. Nam najbližje kinodvorane s tehnologijo 4DX so v Zagrebu in na Reki, imajo jih tudi v Splitu, na Dunaju in v Budimpešti.

drive-in kino Trendi Prihaja prvi drive-in kino v Sloveniji

Kdaj bomo v Sloveniji dočakali kino s to najmodernejšo tehnologijo? V avstrijski družbi Cineplexx, ki ima svoje kinematografe v Celju, Kopru, Novem mestu, Mariboru, Murski Soboti in Kranju, so nam pojasnili, da v Sloveniji trenutno ne načrtujejo nove tehnologije 4DX.

Kaznilnica odrešitve Planet TV To je pet zanimivosti o najboljšem filmu vseh časov #video

"Zdaj poleg predavanja filma v tehnologiji 2D uporabljamo tehnologijo REAL D 3D, ki zagotavlja vrhunsko doživetje kinozabave. Nekaj dvoran je opremljenih tudi s projektorji za predvajanje filmov z ločljivost 4K, kar zagotavlja vrhunsko, visoko kontrastno in kristalno čisto sliko, lahko pa predvajamo tudi filme v tehnologiji HFR (High Frame Rate), vendar je teh res zelo malo v ponudbi," so poudarili.

Pojasnili so nam še, da širitev v Ljubljano načrtujejo v prihodnjih letih.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin