SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Johnny English spet v kinu

3

termometer

Tajni agent Johnny English (Rowan Atkinson) se kot film ob odprtju Kina Komune 13. septembra vrača na velika platna.

Najbolj znameniti tajni agent na svetu Johnny English se je po polomiji v Mozambiku pred osmimi leti umaknil v tibetanski samostan. Toda ko ga MI7 pokliče nazaj na nalogo, ki jo lahko vodi samo on, se takoj vrže nazaj v akcijo.

Ob prihodu v London odkrije, da se je MI7 med njegovo odsotnostjo precej spremenil. Vodi ga skrajno politično korektna Pamela Thornton, Pegaz, ki se trudi agente odvrniti od bleščečih avtomobilov in bahanja z nevarnimi napravicami, ki jih izdeluje njihov tehnični mojster. English ves zadovoljen spet sreča svojega idola Ambrosa oziroma Agenta 1. Poleg nekaj znanih obrazov na sedežu MI7 sreča tudi lepo vedenjsko psihologinjo Kate Sumner.

Nerodni agent namesto Bonda in Bourna

Rowan Atkinson je v 90. letih nastopil v vrsti reklam za kreditne kartice. V njih je igral nerodnega tajnega agenta. In takrat se mu je porodila zamisel, da bi ta lik prenesel na veliko platno. Prvi Johnny English je leta 2003 po vsem svetu požel izjemen uspeh in pobral velik zaslužek. Nadaljevanje so se odločili posneti in poslati v kina v času, ko ni nobenega Bourna ali novega Jamesa Bonda, da izkoristijo praznino v tem žanru, obenem pa so prepričani, da so gledalci vedno veseli simpatične komedije.

Vlogo vedenjske psihologinje Kate Sumner je sprejela Rosamund Pike, ki je imela težko nalogo. Kot pravi Atkinson: "Zaljubiti se mora v strahotno nerodo. To je izjemno težko prepričljivo odigrati, zlasti če ima ta neroda toliko pomanjkljivosti kot Johnny. Rosamund pa te prepriča, da pod nerodno fasado vidi spodobnega možaka, ki dobro misli in se res trudi izkazati."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin