Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
10. 9. 2018,
15.35

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

John Legend emmy nagrada

Ponedeljek, 10. 9. 2018, 15.35

5 let, 7 mesecev

John Legend je najmlajši umetnik, ki je osvojil nagrade emmy, oskar, tony in grammy

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
John Legend | Sinoči je osvojil še zadnjo nagrado, ki mu je manjkala: emmyja. | Foto Getty Images

Sinoči je osvojil še zadnjo nagrado, ki mu je manjkala: emmyja.

Foto: Getty Images

Po sinočnji osvojitvi emmyja za sodelovanje pri muzikalu Jesus Christ Superstar je 39-letni glasbenik John Legend postal najmlajši umetnik v zgodovini, ki mu je uspelo osvojiti vse štiri najprestižnejše nagrade v svetu šovbiznisa: emmyja, grammyja, oskarja in tonyja.

Prestižni klub EGOT, kakor mu pravijo zaradi združitve kratic nagrad emmy, grammy, oskar in tony, ima od sinoči tri nove člane. Skladatelj Andrew Lloyd Weber, pisec Tim Rice in glasbenik John Legend so se mu pridružili, zahvaljujoč muzikalu Jesus Christ Superstar Live in Concert in emmyju, ki so ga prejeli v kategoriji Outstanding Variety Special (Live) za ta muzikal.

Za vse tri je sinočnji emmy pomenil še zadnjo nagrado, ki so jo potrebovali za vstop v klub EGOT, ta zdaj skupno šteje 15 članov, vključno z legendarnimi Whoopi Goldberg, Audrey Hepburn in Rito Moreno.

"Pred današnjim večerom je samo 12 ljudi osvojilo nagrade emmy, grammy, oskar in tony v tekmovalnih kategorijah. Andrew Lloyd Weber in Tim Rice ter jaz smo se pridružili tej skupini, ko smo prejeli emmyja za svojo produkcijo legendarnega šova Jesus Christ Superstar. Zelo vesel sem, da sem del te skupine. Zelo počaščen, da so mu zaupali vlogo Jezusa," je na svojem Instagramu zapisal Legend.

To mu je uspelo v dvanajstih letih

A ta mejnik je še posebej pomemben za Legenda, saj je postal najmlajši umetnik in tudi prvi temnopolti moški, ki se je priključil klubu EGOT. To mu je izmed vseh članov, ki so v klub vstopili z zmagami v tekmovalnih kategorijah, uspelo v drugem najkrajšem času: vse štiri prestižne nagrade je zbral v razponu 12 let. Najhitreje, v desetih letih, je to uspelo skladatelju Robertu Lopezu.

John je najmlajši v klubu EGOT in prvi temnopolti moški. Za vstop v ta prestižni klub je potreboval 12 let. | Foto: Getty Images John je najmlajši v klubu EGOT in prvi temnopolti moški. Za vstop v ta prestižni klub je potreboval 12 let. Foto: Getty Images

Prvo nagrado, grammyja, je osvojil leta 2006 in jih je do zdaj skupno osvojil že 10. Leta 2015 si je prislužil oskarja za pesem Glory v filmu Selma, dve leti pozneje pa tonyja za novo verzijo gledališke igre Jitney, pri kateri je sodeloval kot producent.

Nagrade emmy slavijo dosežke v televiziji, grammyji v glasbi, oskarji v filmu, tonyji pa v gledališču. Osvojitev vseh štirih prestižnih nagrad velja za "grand slam" ameriškega šovbiznisa.

Karl Lagerfeld
Trendi Kontroverzni oblikovalec, ki je že marsikoga užalil, praznuje 85 let
Ne spreglejte