SiolNET. Trendi Film in TV
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

James Dean znova na velikem platnu

4

termometer

Nizozemski režiser Anton Corbijn, najbolj znan po filmu Control, bo na film prenesel zgodbo Deanovega odnosa s fotografom revije Life.

Anton Corbijn, ki ga ljubitelji filma in tudi glasbe najbolje poznajo po filmu Control, v katerem je s pomočjo igralca Sama Rileyja oživel zadnjo leto življenja frontmana zasedbe Joy Division, Iana Curtisa, bo zdaj na velikem platnu življenje vdihnil tudi ikoni petdesetih, Jamesu Deanu.

Kot poroča Guardian, se bo Corbijn potopil v zgodovino popularne kulture in posnel zgodbo, naslovljeno Life, o Deanovemu prijateljevanju s fotografom revije Life, Dennisom Stockom.

Jamesa Deana je svet najbolje spoznal leta 1955 z izidom filma Vzhodno od raja, Stock pa je od agencije Magnum naročilo za fotografije mladega igralca dobil, še preden je ta postal vzornik mladih. Igralec in fotograf sta med potovanjem iz New Yorka v Los Angeles postala dobra prijatelja, nato pot nadaljevala v Indiano, med celotnim potovanjem pa je Stock v objektiv ujel nekaj najbolj legendarnih podob takrat vzhajajoče zvezde.

Kot se je pozneje izkazalo, je Vzhodno od raja, melodrama, posneta po romanu Johna Steinbecka, le eden od treh filmov, v katerih je Deanu sploh uspelo igrati. Daleč najbolj znana je romantična drama Upornik brez razloga (1955), ki je utrdila Deanov status enega od nosilcev takratne uporniške kulture mladih. Istega leta je igralec pri komaj štiriindvajsetih zaradi prometne nesreče tragično umrl – leto pozneje je bilo na velikem platnu mogoče videti njegov tretji in zadnji film Velikan.

Scenarij za film Life naj bi napisal Luke Davies, proračun filma pa naj bi se gibal nekje med 10 in 15 milijoni dolarjev oziroma med 7,7 in 11,6 milijona evrov. Snemati naj bi začeli v začetku prihodnjega leta, kdo bo uporniško legendo upodobil, pa za zdaj še ni znano.

Jamesu Deanu je bilo sicer do zdaj posvečenih že kar nekaj dokumentarcev oziroma biografskih filmov, med drugim film z naslovom James Dean iz leta 2001, v katerem je v naslovni vlogi mogoče videti Jamesa Franca.

Corbijn se sicer trenutno ukvarja s postprodukcijo trilerja A Most Wanted Man, v katerem bo mogoče videti Philipa Seymoura Hoffmana in Rachel McAdams.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin