Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2015,
16.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Četrtek, 24. 9. 2015, 16.18

6 let, 7 mesecev

"Imam copate, ki imajo več hrbtenice kot ti!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ste zamudili vrnitev Anice in še en odhod Adeline? Tukaj so vrhunci nocojšnje epizode.

Anici med včeraj in danes ni uspelo dovolj močno stisniti zavore, zato je zbila svojega Smiljana. Medtem ko je sama prepričana, da je z njim vse v redu, saj je kot kak stari maček, ki se ga ne da ubiti, Žare vedno bolj dojema, da je Anica še vedno zmešana.

Smiljan pride k zavesti, a blizu je tudi inšpektor Zelnik s policistoma, ki primeta Žareta, s tem pa je izpolnjen tudi del dogovora, po katerem Anici ni treba v zapor.

Bonifacij in Marija sta se medtem odločila, da bosta razdrla zvezo med Bertom in Adelino. Najprej Bonifacij Bertu natvezi, da Adelini seks pomeni več kot vse drugo in da ne more biti privezana na samo enega moškega, kar Berta zelo ujezi, zato Bonifaciju prisoli klofuto in ga ozmerja z lažnivo farško podlasico:

Nato pa Marija doda, da Adelina po Štorijah razglaša, da je Berto slab v postelji, le da ne ve, ali zaradi križa ali zaradi let. Berto se odloči, da se bo soočil z Adelino, ta pa je razočarana, ker Berto vedno verjame drugim. "Imam copate, ki imajo več hrbtenice kot ti," mu pove Adelina, ki se sprašuje, kaj ji je bilo, da se je vrnila v to zatohlo luknjo.

Gušto medtem upa, da bo s svojimi osvajalskimi prijemi in vodovodarskimi znanji osvojil Zalo, a mu ne gre najbolje.

Povrhu vsega mu Zala zaupa, da ve, da zdaj, ko bo postal župnik, ženske ne pridejo več v poštev in da bo vedno njen najboljši prijatelj:

Ko Žareta odpeljejo, se Anica končno vrne na Gredič, kjer sta je veseli predvsem sestri Zala in Maja.

Smiljan razloži, da je Anico ugrabil Žare, česar pa Zala in Maja ne verjameta, saj poznata Aničino zgodovino. Kljub temu Anica vztraja, da je "tehnično gledano" šlo za ugrabitev.

Ibro želi izvedeti, kam je Anica založila prstan svetega Marka, ki ga je ukradla tik pred pobegom. Pove mu, da je potrebovala denar, zato ga je prodala, ob čemer Ibro upravičeno znori.

Smiljan Anico ponovno prosi za roko, saj se boji, da mu bo spet pobegnila, vendar mu Anica razloži, da je že poročena, in sicer z Žaretom, s katerim se je v Vietnamu poročila zaradi vize. Smiljan se iz obupa poskusi obesiti, a mu tudi to, kot številne druge stvari v življenje, ne uspe:

Adelina se medtem (spet) odloči, da bo zapustila Štorije, saj ji Marija razloži, da to res ni kraj, kjer bi se toleriralo svobodomiselne ženske. Podobna kot Adelina naj bi bila tudi Irena, prejšnja lastnica trgovine, ki je prav tako morala zapustiti Štorije. Adelina spakira kovčke, trgovino pa začasno prevzame Zorica, ki ji je Adelina tako pri srcu, da bi zanjo delala tudi zastonj.

Adelina tokrat ujame vlak, saj na postajo ne pride nihče od moških, Berto vlak spremlja iz daljave in ob tem joče:

Ne spreglejte