Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 12. 2016,
10.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Hap and Leonard TV-serija

Četrtek, 15. 12. 2016, 10.47

6 let, 7 mesecev

Hap and Leonard, južnjaška pustolovščina z znanimi TV-obrazi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hap and Leonard | Foto AMC

Foto: AMC

Osemdeseta leta, ameriški jug in obrazi iz nekaterih največjih televizijskih uspešnic: serija Hap and Leonard na drugi dan novega leta prihaja tudi na slovenske zaslone.

Ljubitelji TV-serij boste glavne igralce v novem skrivnostnem trilerju Hap and Leonard zagotovo prepoznali - James Purefoy je med drugim igral v serijah Rim (Rome) in Lov na morilca (The Following), Michael Kenneth Williams je blestel v Skrivni navezi (The Wire) in Imperiju pregrehe (Boardwalk Empire), Christina Hendricks pa je bila nepozabna v Oglaševalcih (Mad Men).

Christina Hendricks je po Oglaševalcih ustvarila nov usodni ženski lik. | Foto: AMC Christina Hendricks je po Oglaševalcih ustvarila nov usodni ženski lik. Foto: AMC

Serija, ki so jo posneli po romanih Joeja R. Lansdala, je zgodba o dveh najboljših prijateljih, eni usodni ženski, ekipi revolucionarjev, o paru morilskih psihopatov, o nekaj izgubljenega plena in veliko dima. Purefoy igra Hapa Collinsa, nekdanjega aktivista iz šestdesetih let, ki je svoj čas raje preživel v zaporu kot v vojni v Vietnamu, Williams je njegov najboljši prijatelj Leonard Pine, homoseksualec in vojni veteran z zelo slabim temperamentom, Hendricksova pa igra Trudy, Hapovo nekdanjo ženo. Zgodba se dogaja v Teksasu v poznih osemdesetih letih in občutek, da gre za zgodbo o tem, kako hitro obogateti, se hitro izgubi, ko se dogajanje sprevrže v krvav zločin.

James Purefoy in Michael Kenneth Williams sta upodobila naslovna lika Hapa in Leonarda. | Foto: AMC James Purefoy in Michael Kenneth Williams sta upodobila naslovna lika Hapa in Leonarda. Foto: AMC

Kritiki v ZDA so serijo sprejeli z navdušenjem, 2. januarja pa bo njen prvi del premierno prikazan tudi v Sloveniji, Hap in Leonard namreč prihajata na kanal AMC.

Ne spreglejte