Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2016,
12.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Sedem veličastnih Denzel Washington Antoine Fuqua Ethan Hawke Chris Pratt Sedem samurajev Akira Kurosawa

Sreda, 20. 4. 2016, 12.19

6 let, 7 mesecev

Ekskluzivno: prvi si oglejte novih Sedem veličastnih!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Sedem veličastnih | Foto Sony Pictures

Foto: Sony Pictures

Na Siol.net vam ekskluzivno predstavljamo prvi kinonapovednik za Sedem veličastnih, remake znanega vesterna iz šestdesetih z zvezdniško zasedbo.

Antoine Fuqua je svetovnemu občinstvu že dobro znan. Njegovi filmi Kralj Arthur, Strelec in Padec Olimpa so v kinematografih doživeli velik uspeh, še bolj pa se je izkazal z akcijskima filmoma Dan za trening in Pravičnik. V obeh je glavno vlogo odigral Denzel Washington, ki je prav za vlogo pokvarjenega policista v filmu Dan za trening prejel svojega drugega oskarja.

Jeseni bosta Fuqua in Washington ponovno združila moči v akcijskem spektaklu Sedem veličastnih – ob tej priložnosti vam na Siol.net ekskluzivno predstavljamo prvi kinonapovednik.

Priredba znanega vesterna, posnetega po japonski mojstrovini Sedem samurajev

Sedem veličastnih je remake istoimenske klasike vesterna iz leta 1960 v režiji Johna Sturgesa, v katerem so med drugimi igrali Yul Brynner, Eli Wallach, Steve McQueen in Charles Bronson. Šlo je za ameriško priredbo japonske mojstrovine Sedem samurajev Akire Kurosawe iz leta 1954, ki spada med najboljše in najvplivnejše filme vseh časov.

Denzel Washington igra lovca na glave Sama Chisolma, vodjo sedmerice. | Foto: Sony Pictures Denzel Washington igra lovca na glave Sama Chisolma, vodjo sedmerice. Foto: Sony Pictures

Zasedba novega filma ne bo nič manj zvezdniška kot tista iz šestdesetih. Denzelu Washingtonu se bosta v glavnih vlogah pridružila Chris Pratt (Jurski svet) in Ethan Hawke (Fantovska leta), sedmerico veličastnih pa bodo sklenili Vincent D'Onofrio, Byung-Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo in Martin Sensmeier.

Zgodba filma Sedem veličastnih se odvija v mestecu Rose Creek, ki ga v pesti drži industrialec Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard). Obupani domačini za pomoč zaprosijo sedem odpadnikov, med katerimi so lovci na glave, kockarji in najeti revolveraši: Sam Chisolm (Washington), Josh Farraday (Pratt), Goodnight Robicheaux (Hawke), Jack Horne (D'Onofrio), Billy Rock (Lee), Vasquez (Garcia-Rulfo) in Red Harvest (Sensmeier). Medtem ko sedmerica mesto pripravlja za krvavi obračun, ki se lahko zgodi vsak hip, ugotovi, da se ne bo borila le za denar, temveč za nekaj bistveno dragocenejšega.

Chris Pratt (desno) je v filmu kockar Josh Farraday, specialist za eksplozive. | Foto: Sony Pictures Chris Pratt (desno) je v filmu kockar Josh Farraday, specialist za eksplozive. Foto: Sony Pictures

Scenarij za Sedem veličastnih sta ustvarila John Lee Hancock (scenarist in režiser hvaljene športne drame Zgodba o prvaku, za katero je Sandra Bullock prejela oskarja) in Nic Pizzolatto (ustvarjalec in glavni scenarist trenutno ene najbolj priljubljenih televizijskih serij, Pravi detektiv), zato so pričakovanja filmofilov vsekakor visoka.

Sedem veličastnih v slovenske kinematografe prihaja letošnjo jesen.

Ne spreglejte