SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

David Fincher želi Christiana Balea za vlogo Steva Jobsa

3

termometer

David Fincher naj bi razmišljal o režiji še neimenovane filmske biografije o Stevu Jobsu pri studiu Sony Pictures. Za vlogo genialnega računalničarja želi nikogar drugega kot Christiana Balea.

Govori se, da bo Fincher prevzel režijo le v primeru, če Bale pristane na ponujeno vlogo.

Scenarij za film je po biografski knjižni uspešnici avtorja Walterja Isaacsona spisal Aaron Sorkin (Socialno omrežje), film pa bo produciral Scott Rudin.

Film bo pokrival tri zelo različna obdobja v Jobsovem življenju. Isaacson je na podlagi več kot štiridesetih intervjujev z Jobsom in na podlagi številnih intervjujev s člani njegove družine, prijatelji, sodelavci in tudi konkurenti spisal zelo privlačno zgodbo o življenju enega najbolj zanimivih ljudi, kar jih je poznal svet računalništva. Njegova strast in perfekcionizem sta poskrbela za revolucijo šestih industrij: osebnih računalnikov, animacijskih filmov, glasbe, mobilnih telefonov, tablic in digitalnega založništva.

Soustanovitelj podjetja Apple Steve Wozniak bo pri filmu sodeloval kot svetovalec.

Ideja o Baleu kot Jobsu je zagotovo prvovrstna, saj je igralec eden najboljših v svoji generaciji (tudi oskar je dokaz za to) in je že nič kolikokrat dokazal, da je sposoben neverjetne filmske preobrazbe.

To sicer ni prvi film, ki bo predstavil življenje soustanovitelja Appla. Ashton Kutcher je že leta 2013 v sicer pri kritikih ne prav dobro sprejetem filmu Jobs opravil hvalevredno delo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin