SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo v Dubrovnik prišel tudi James Bond?

0

termometer

Priprave na snemanje Vojne zvezd so se že začele, pričakujejo tudi snemanje Jamesa Bonda.

Čez nekaj dni, natančneje 9. marca, se bo v Dubrovniku začelo snemanje osmega dela sage Vojna zvezd. V desetih dneh snemanja bodo porabili več kot pet milijonov evrov, kar bo do zdaj najdražje snemanje v Dubrovniku. Dubrovniški župan Andro Vlahušić je za RTL dejal, da filmske ekipe mesto za snemanje izberejo zato, ker jih zadovolji v vseh pogledih. Zaradi snemanja Vojne zvezd bo, na primer, nekaj dni zaprt Stradun, glavna dubrovniška ulica.

Varnostni droni nad mestom Domačini so celo začeli pisati blog o snemanju Starwarsdubrovnik.com, ki mu sledi vse več oboževalcev Vojne zvezd, da bi izvedeli podrobnosti s snemanja. Dubrovniški oboževalci tudi ugibajo, kateri planet bo igralo njihovo mesto. Čeprav bodo kadre mesta obdelali s posebnimi učinki, bodo prepoznavne zgodovinske znamenitosti. Predvidevajo, da bo mesto predstavljalo zgodovino Luka Skywalkerja in mlade Rey, ki sta se srečala v zadnjih kadrih sedmega dela. V mesto bo prišel tudi igralec Benicio del Toro, ki je mesto zasebno obiskal lani avgusta.

Med snemanjem bodo veljali strogi varnostni ukrepi, deli mesta bodo popolnoma zaprti, da radovedneži ne bi videli snemanja. Nad mestom bodo krožili tudi droni, da bi preprečili nepooblaščeno fotografiranje prizorov.

Dogovori za Jamesa Bonda Dubrovniški župan je napovedal, da Vojna zvezd še zdaleč ni zadnji film, ki ga bodo snemali v Dubrovniku. Prav zdaj se dogovarja s producenti novega Jamesa Bonda, da bi dele filma posneli v zgodovinskem hrvaškem mestu.

"Z Jamesom Bondom se ni lahko pogovarjati, a smo začeli pogovore o denarju," je dejal župan. Razmišljajo celo, da bi za prihodnje filmske posle zgradili studio.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin