Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 9. 2015,
15.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Ponedeljek, 21. 9. 2015, 15.32

6 let, 7 mesecev

Berto in Adelina odvrgla oblačila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Učinki rože svetega Marleyja počasi popuščajo. Tukaj so poudarki nocojšnje epizode.

Berto in Adelina sta ob tolmunu, kjer sta se zabavala, ko sta bila še mlada. A kljub temu, da je od takrat minilo precej časa, jim mladostniške energije še ni zmanjkalo:

Jima pa že peša ravnotežje, saj Berto ob pogledu na Adelino, ki se slači, zgrmi v tolmun. Adelina ga reši in skuša prebuditi, a zdi se, da je z Bertom bolje, kot se pretvarja:

Maja medtem sliši, kako Žan Toniju razlaga svojo življenjsko filozofijo, ki temelji na sedenju na travi ob družbi tiste druge trave. Maja se tako razjezi, da ga nažene, Žan pa je nad svojo prihodnostjo precej zaskrbljen:

Marija pod vplivom čaja svetega Marleyja izkoristi spečega Bonifacija za malo nežnosti:

A ju pri tem zaloti škof, ki je nad stanjem v Bonifacijevi fari zaskrbljen:

Pove jima, da ga je obiskala policija in mu sporočila, da so v župnišču našli "hudičevo zel". Ko Marija in Bonifacij izvesta, da je roža svetega Marleyja v resnici marihuana, sta šokirana:

Ibro in Smiljan medtem naredita načrt, kako bosta rešila Anico iz mednarodnega škandala. Ibro meni, da je treba najtežje tekme odigrati na domačem terenu:

Zato pokličeta Anico in se ji zlažeta, da sta v vinogradih našla evangelij svetega Marka, ki je vreden vsaj 25 tisoč evrov. To presliši Žare, ki zagrabi za vabo in pove, da če gre za pristno knjigo, je ta vredna vsaj pol milijona evrov. Akcija je uspela:

Dejstvo, da je škof na poti do Štorij na cesti srečal Berta in Adelino, ki sta se vračala z golega kopanja, in da se v svetih prostorih Štorije uživajo mamila, škofa pripravi do tega, da Bonifaciju naloži 50 krogov okoli cerkve, po kolenih. Bonifacij med izletom sreča Gušta, ki si je pokoro zaradi poljubljanja Zale naložil sam.

Zala medtem Maji pripoveduje o poljubu z Guštom in pove, da je bil to njen najboljši poljub v življenju:

O poljubu se razgovori tudi Gušto, le da to pove škofu, ki ob tem ugotovi, da Gušto morda ni primeren za župnika, zato ga pozove, da vrne kuto.

Ne spreglejte