Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 9. 2023,
13.29

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča INOXVRBOVŠEK D.O.O.

Natisni članek

inox InoxVrbovšek advertorial hiša novogradnje gradnja prenova dom pergola

Petek, 8. 9. 2023, 13.29

2 meseca, 2 tedna

Iščete pergole? Spoznajte elegantno in statično najmočnejšo bioklimatsko pergolo na trgu

Slovenski izum, ki uspešno klubuje vetru, toči in snegu

Vsebino omogoča INOXVRBOVŠEK D.O.O.
Inox | Foto Arhiv ponudnika

Foto: Arhiv ponudnika

Naj gre za hišo, vrt ali počitniško hiško – če je le možno in izvedljivo, imamo Slovenci pregovorno radi nekaj svojega. Nekaj svojega, osebni ambient za prijetno druženje z družino in prijatelji. Dom, ki mora biti več kot le streha nad glavo. Živimo v čudovitem delu sveta, v zeleni pokrajini blizu morja in visokogorja, kjer se lahko zaradi prijetne klime večino leta družimo zunaj na prostem, na terasah ali vrtovih. V zadnjih letih se zdi, da je ureditev domače okolice postala skoraj enako pomembna kot ureditev hiše. Zunanji bivalni prostori nam predstavljajo oazo miru, v kateri si odpočijemo od hitrega tempa vsakdanjega življenja.

Pergola je v zadnjih letih iz modne muhe napredovala v najpogostejšo izbiro zunanje kritine za udobno preživljanje prostega časa na terasi ali na vrtu. Med tednom večina od nas pretežni del dneva preživi v službi, pogosto v klimatiziranih zaprtih prostorih z umetno svetlobo. Popoldneve, večere in vikende pa si želimo preživeti na prostem, v naravi ali zunaj na terasi, tudi žar je nenazadnje že skoraj del slovenske folklore. A tu se želje ne končajo. Poleti si želimo hladno senco, od jeseni do pomladi pa veliko sonca. Ob dežju, neurju s točo ali sneženju pa si zagotovo želimo kompaktno vodotesno streho. Pred desetimi leti to še ni bilo mogoče, jeseni 2012 pa so v podjetju Inoxvrbovšek razvili prvo lamelno pergolo.

Predstavljamo vam unikatno, elegantno, verjetno najtrdnejšo lamelno pergolo na svetu, ki je povrhu vsega naše gore list. Pred desetimi leti so v podjetju Inoxvrbovšek doo iz Laškega razvili prvo vodotesno lamelno pergolo,  jo poimenovali Hard-Top pergola®, registrirali patent in zaščitili ime.

Hard-Top pergola® prinaša na teraso ogromno sonca, ustvarja hladno senco, daje popolno trdnost in varnost, izraža kvaliteto in nudi vse pogoje za brezskrbno uporabnost in uživanje. Edinstvena je zaradi številnih lastnosti, kot jih nima nobena druga podobna pergola, predvsem pa bo znala kljubovati čedalje bolj muhastemu vremenu, ki smo mu priča v zadnjih časih.

Inox vrbovšek | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

Vse se je začelo leta 2012

Poleti 2012 je bil Zdene Vrbovšek, ustanovitelj podjetja Inoxvrbovšek, postavljen pred svojevrsten izziv. Postavljeno mu je bilo vprašanje, ali lahko uredi vodotesno pergolo z lamelami brisolejev. Sprva je pobudo zavrnil, vendar mu misel na to ni dala miru in še isti dan se mu je porodila ideja. Jeseni so razvili in čez zimo testirali prvo vodoravno vodotesno lamelno pergolo na trgu, ki so jo prvič predstavili na sejmu Dom 2013. "Vse rešitve smo razvijali in testirali sami, saj leta 2012 spletni iskalnik Google nikjer na svetu ni našel lamelne vodotesne pergole. Zadali smo si cilj, da je popolnoma vodotesna, da prepušča čim več sonca in da lahko uporabnik po pergoli hodi, kadar čisti okna ali fasado," se spominja Zdene Vrbovšek.

Inox | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

Sledile so pohvale in priznanja strokovnjakov in ustanov, tako so za izum pomladi 2013 dobili Srebrno priznanje za inovacijo ter leto kasneje še nominacijo za Naj podjetniško idejo leta. Leta 2020 je podjetje Inoxvrbovšek dobilo certifikat "Platinasta odličnost" za vzorno poslovanje, s čimer se lahko pohvali le približno dva odstotka vseh podjetij v Sloveniji.

Dom si zasluži kvalitetno pergolo …

Pozornost in pomen, ki ga namenjamo terasam kot bivalnemu objektu, postaja iz leta v leto večji, saj je to prostor, kjer doživimo obilo nepozabnih trenutkov in spominov, od jutranje kavice, družinskih kosil, piknikov, večernih druženj.

Inox vrbovšek | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

… takšno, ki zna kljubovati tudi najekstremnejšim vremenskim razmeram

Zadnja leta, ko se v naši deželi soočamo z vse pogostejšimi in močnejšimi neurji s točo, se graditelji pogosto sprašujejo, kako bi terase prilagodili za esktremne vremenske razmere. "Že pred desetimi leti, ko smo snovali naš produkt, smo predvideli takšne razmere in o njih še kako dobro razmišljali ter jih vzeli v obzir. In če danes gradimo najmočnejše mostove, stolpnice in hiše v zgodovini človeštva, smo bili prepričani, da so lahko takšne tudi pergole," odločno pove Zdene Vrbovšek.

"Če za primer vzamem občasne večje količine snega na Gorenjskem ali Notranjskem – prenese ga lahko edino Hard-Top pergola®, vse druge pa je potrebno ob sneženju odpreti, posledično pa imajo lastniki zasneženo teraso," razloži Zdene Vrbovšek. "Prav tako je bila na območju Domžal in Gornje Radgone nedolgo nazaj toča debeline golf žogice pa nihče od lastnikov naših pergol ni poročal o kakršnihkoli težavah," dodaja.

Inox vrbovšek | Foto:

Lastnosti, ki jim ni para

Hard-Top pergola® je edinstvena zaradi številnih lastnosti, ki jih nima nobena druga pergola. Njene najpomembnejše prednosti so zagotovo naslednje:

  • Edina od vseh bioklimatskih pergol prepušča do 80 odstotkov sonca, saj ima daleč najširše in hkrati najvitkejše lamele. Strah, da bi jeseni, pozimi in pomladi izgubili dragoceno sonce je pri Hard-Top pergoli® odveč.
  • Pergola ima senzor za dež, kar pomeni, da se lamele samodejno zaprejo ob prvih kapljah dežja.
  • Hard-Top pergola je izdelana iz najdebelejših materialov (3–5 mm) in zlahka prenese točo do velikosti 4 cm.
  • Ob zimskih snežnih padavinah pod Hard-Top pergolo® ostanejo površine suhe in čiste, saj konstrukcija prenese do en metra snega.
  • Pergola poleti ustvarja hladno senco in onemogoča oblak vročega zraka pod stropom. Jeseni prepušča sonce, senči nizko stransko sonce in ujame dež.
  • Za ambientalno ali popolno osvetlitev ima pergola linijska ali točkovna LED svetila z možnost izbire barve in regulacije jakosti.
  • Za moteče popoldansko sonce, veter ali poglede mimoidočih vgradimo na potrebnih mestih ZIP-screene, ki prenašajo tudi manjši veter, ob večjih sunkih pa jih senzor samodejno zapre.
  • Za močan veter ali dež pa so bolj primerne steklene drsne stene ali brisoleji, ki ostanejo zaprti tudi ob neurju, služijo pa tudi kot stransko senčilo.
  • Razmike med stebri ima lahko velike kar do devet metrov, tako da je strah, da bi ovirala vaš pogled skozi okno odveč.
  • Izdelana je 100-odstotno iz nerjavečih materialov, zato vam je nikoli ne bo treba barvati, morebitne odrgnine pa nikoli ne bojo korodirale.

Inox vrbovšek | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

Unikatni izdelek, prilagojen vsakemu kupcu

Dejstvo je, da se po svetu vrhunski izdelki še vedno izdelujejo individualno in nič drugače ni s Hard-Top pergolo®, ki je unikatno izdelana za vsakega kupca.

"Ko kupec pokaže interes, ga brezplačno obišče naš prodajni svetovalec, prisluhne željam in potrebam ter mu svetuje najboljše strokovno-estetske rešitve. V primeru odločitve za naročilo, kupca obišče tehnolog, ki izvede popolne izmere, nariše načrte in po potrebi prikaže še 3D-vizualizacijo s popolno simulacijo prepustnosti sonca na katerikoli dan ali uro v letu. Nato načrte in navodila predamo mojstru v proizvodnji, ki z dvema pomočnikoma izdela in sestavi vsako pergolo od začetka do končnih nastavitev in testiranja. Pergolo se nato razstavi in odpelje na prašno barvanje. Po barvanju se posamezne sklope sestavi nazaj, nato pa izkušena skupina treh monterjev pripelje in vgradi pergolo," proces opiše Zdene Vrbovšek.

Za vse vrste objektov

Montaža Hard-Top pergole je možna na vse vrste objektov, lahko pa je tudi samostoječa. Primerna je za novogradnje ali poznejše vgradnje na starejše objekte, saj jo lahko na objekt kakovostno pritrdijo s posebnimi nosilci iz inoksa in ne ustvarijo toplotnega mostu.

Inox | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

"Bolj kot cena je na prvem mestu vprašanje možnosti uporabe v vseh sezonah, vzdrževanje in garancija"

S sogovornikom spregovorimo še o ostalih dejavnikih, ki so še kako pomembni pred nakupom pergole in tudi kaj je po navadi prvo vprašanje potencialnih kupcev. "Najbolj jih zanima, ali je možno pergole uporabljati v vseh sezonah, ali je res vodotesna in ali se jo da izdelati po meri – to so običajno kriteriji, na katere se interesenti najprej opirajo," odgovori Zdene Vrbovšek.

Občasno nam resda kakšen potencialni kupec pove, da lahko dobi tudi cenejše ponudbe za pergolo. Tega se seveda zavedamo, saj je naša pergola od 30 do 70 odstotkov težja od večine drugih in posledično močnejša, stabilnejša in bolj kvalitetna. Potrebno se je zavedati dejstva, da najboljše stvari nikoli niso najcenejše," razloži Zdene Vrbovšek, ki verjame, da tovrstne pergole čaka svetla prihodnost.

Strinja se, da je v današnji medijsko-oglaševalski krajini dovoljeno tako rekoč vse. "Marsikdo brez realne osnove oglašuje, da je njihov izdelek najboljši. Na nakup pergole je treba gledati kot na nakup stavbnega pohištva – pomembno je, da bo služil več generacijam. O nakupu naj ne odloča izključno cena, ampak preverjeni argumenti in zanesljivi dobavitelji. Nizkocenovnih pergol je na spletu vedno več, zato je potrebno biti še kako previden pri lepih besedah spretnih prodajalcev – če se odločiš napačno, zamenjava ni tako preprosta, kot če bi menjal avto, prav tako pa ostanejo luknje v tleh, fasadi in nenazadnje tudi v denarnici," meni Zdene Vrbovšek.  

Vas zanima več? Njihove produkte lahko preverite tudi na septembrskem sejmu MOS

Da so prav pergole prava izbira za skrivanje pred žgočim poletnim soncem, so vedeli že stari Egipčani. Najstarejša znana vrtna pergola, sega v leto 1400 pr. n. št., kar dokazuje, da so pergole že dolgo zanesljiv način za izboljšanje kakovosti življenja na prostem. Tudi danes, več kot tri tisoč let kasneje, se še kako zavedamo pomena bioklimatske pergole, ki pa nas ne skrije samo pred poletno vročino, ampak tudi pred dežjem, vetrom in nam daje ravno toliko sonca, kot si ga želimo.

Inox vrbovšek | Foto:

Velikokrat se na terasah odvijajo najlepši trenutki našega življenja. Gledano v celoti lahko pergola na terasi zelo poveča samo kvaliteto življenja, nedeljskih, poletnih, jutranjih kavic, popoldanskih kosil, brezskrbnih piknikov, praznovanj, večernih druženj ter vseh drugih prijetnih dogodkov. 

In če iščete rešitev za senčenje in zaščito svoje terase, je Hard-Top pergola® nedvomno pravi odgovor.

Več informacij o njej dobite na www.hardtop-pergola.com ali prek kontaktnega obrazca. V živo pa se lahko o njihovih rešitvah prepričate tudi na letošnjem sejmu MOS, ki bo potekal med 13. in 17. septembrom.

Fotogalerija
1 / 5
Ne spreglejte