Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 3. 2017,
7.46

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Bramac

Natisni članek

streha gradnja Bramac advertorial

Ponedeljek, 13. 3. 2017, 7.46

2 meseca, 3 tedne

S čim boste pokrili svojo streho?

Vsebino omogoča Bramac

Če obnavljate dom ali gradite novega, boste morali slej ko prej razmisliti tudi o tem, s čim boste pokrili streho. Izberite takšno, ki bo vam in okolju zagotovila varno prihodnost.

Materiali naj bodo prijazni do vas in do narave

Gradnja novega doma ali obnavljanje starega je povezana z mislijo na varno prihodnost, za katero vam zagotovo ni vseeno. Postaja pa tudi vse bolj jasno, da nam nekateri najpomembnejši naravni viri ne bodo na voljo v neomejenih količinah, saj je narava ogrožena. Zato moramo poskrbeti zase, prav tako pa tudi misliti na generacije, ki pridejo za nami. In te misli se moramo oklepati tudi, ko se lotimo gradnje. Zato izbirajmo kakovostne in inovativne gradbene materiale.

Inovativne rešitve, ki podpirajo okolju prijazno gradnjo

Pri gradnji strehe se prepričajte o kakovostni ponudbi storitev, prav tako pa izberite ponudnika, ki deluje v dobro vas in narave. Ponudnik strešnih kritin Bramac podpira okolju prijazno gradnjo z inovativnimi rešitvami in izdelki, ki so v primerjavi z drugimi strešnimi kritinami veliko bolj prijazni do okolja. Priporočajo izbiro betonskih strešnikov, katerih ekobilanca je bila preverjena in potrjena s strani inštituta za gradbeno biologijo in ekologijo (IBO).

Zakaj torej izbrati betonske strešnike Bramac?

• Strešniki Bramac naravi prihranijo CO2, saj je izmed vseh surovin treba žgati samo cement. Cement pa predstavlja 20 odstotkov vseh surovin v strešniku Bramac.

• Strešniki Bramac prihranijo energijo. Po izdelavi se strešniki nekaj ur sušijo na kontrolirani temperaturi 60 stopinj Celzija, končno trdnost pa preprosto pridobijo na skladišču.

• Strešniki Bramac skrbijo za naše travnike ter gozdove, ker se pri izdelavi sprošča v ozračje manj ogljikovega dioksida ter dušikovega oksida kot pri preostalih priljubljenih strešnih materialih.

• Strešniki Bramac pripomorejo k nižji obremenitvi okolja s finim prahom. Nižja koncentracija finega prahu v zraku pomeni višjo kakovost življenja.

• Okoli 20 odstotkov izpustov CO2, ki nastanejo v proizvodnem procesu strešnikov, lahko strešnik v času svoje življenjske dobe spet sprejme in spremeni v apnenec.

Primerjava strešnikov Bramac z "lahko" strešno kritino

Napačno je namreč mišljenje, da "težki" betonski strešniki prinašajo slabosti. Ravno nasprotno – vaši strehi nudijo vsestransko zaščito pred zunanjimi vplivi. Kako?

Povišana vetrna zaščita: Bramacovi strešniki so bistveno bolj odporni na vetrno obremenitev kot lažja strešna kritina, kot so npr. pločevina ali vlaknenocementne plošče. Lastniki stanovanjskih hiš imajo tako zagotovljeno še višjo stopnjo varnosti.

Odlična zaščita pred točo: Večja trdnost strešnikov v primerjavi z "lahkimi" strešnimi kritinami vam prinaša bistveno boljšo odpornost proti toči. Zrnca toče se preprosto odbijajo od strešnika. S tem si zagotovite dober občutek varnosti!

Odlična zvočna zaščita: Težja in masivnejša ko je strešna kritina, tem bolje absorbira zvok. V primerjavi s pločevinastimi strehami dosega tudi do sedem decibelov boljšo zvočno izolativnost. Zagotovljen miren spanec!

Nasvet strokovnjaka:

Da si zagotovite popolno varnost, vam pri Bramacu priporočajo preračun vseh statičnih vrednosti uradno pooblaščenega statika. Predlagal vam bo leseno konstrukcijo, dimenzije in nosilnost vašega ostrešja. Tako lahko na hiter in preprosti način ugotovite, ali je vaša streha primerna za novo strešno kritino.

Prednosti betonskih strešnikov Bramac

Zbrali smo nekaj dejstev, ki govorijo v prid temu, da so betonski strešniki Bramac prava izbira, če želite poskrbeti za okolje in prihodnje generacije.

Manjši učinek tople grede

Manjši učinek tople grede

Pri izgorevanju fosilnih goriv se v ozračje sprošča ogljikov dioksid, ki nastane pri izgorevanju ogljika, ki se je pred več milijoni let nakopičil v fosilnih gorivih (nafta in premog). Povišane emisije CO2 v ozračju pa dokazano pripomorejo k globalnemu segrevanju. Torej, večja ko je potreba po fosilnih gorivih za proizvodnjo izdelka za gradnjo, večji je vpliv tega izdelka na globalno segrevanje.

Če streho pokrijemo z betonskimi strešniki, se v okolje sprošča bistveno manj toplogrednih plinov kot pri glinenih strešnikih ali kovinskih kritinah. Pri pokrivanju z glinenimi strešniki nastane približno 3.400 kilogramov izpustov CO2, pri betonskih pa le 1.550 kilogramov.

 

Manj emisij CO2 s strešniki Bramac

Manj emisij CO2 s strešniki Bramac Pin It
 

Manjša poraba energije

Manjša poraba energije

Koliko CO2 lahko prihranite okolju samo s pravo izbiro strešne kritine?

Vsaka 160 m² velika streha, ki je pokrita z betonskimi namesto z glinenimi strešniki ali kovinskimi kritinami, atmosferi prihrani 1.850 kilogramov emisij CO2.

Za proizvodnjo gradbenih izdelkov potrebujemo energijo. Kolikor višja temperatura je potrebna za izdelavo, toliko višja je potreba po energiji in s tem tudi toliko večja obremenitev za okolje. To velja še posebej takrat, kadar za pridobivanje energije uporabljamo predvsem fosilna goriva.

Za pridobivanje surovin, proizvodnjo, pakiranje in dobavo betonskih strešnikov se v primerjavi z drugimi kritinami porabi do tri četrtine manj energije. Razlog za to je dejstvo, da pri glinenih strešnikih povzroča sorazmerno večjo porabo energije žganje kritine, največji dejavnik porabe energije pri betonskem strešniku pa predstavlja priprava surovin (proizvodnja cementa).

 

Proti kislemu dežju

Proti kislemu dežju

Žveplov dioksid in dušikov oksidov nastaneta pri gorenju goriv, ki vsebujejo žveplo, ter uhajanju nastalih plinov brez čiščenja v ozračje. Na primer pri proizvodnih procesih, ki zahtevajo visoko temperaturo. Ti onesnaževalci zraka se skupaj z vodno paro v ozračju pretvorijo v kisline, ki potem pada na zemljo obliki "kislega dežja" ter se nalaga v zemlji in vodi. Zelo vidna posledica tega onesnaževanja je propadanje "umiranje" gozdov.

Škodljive snovi v zraku se v dežju pretvorijo v kisline in preidejo kot kisli dež v tla in vodotoke. Zaradi majhnega energetskega vložka pri izdelavi betonskih strešnikov se sprošča bistveno manj žveplovega dioksida ter dušikovega oksida kot pri proizvodnji glinenih strešnikov ali kovinskih kritinah.

 

Zmanjšano tveganje finega prahu

Zmanjšano tveganje finega prahu

Povečana koncentracija trdnih delcev v ozračju je odgovorna za večji pojav alergijskih simptomov, astmatičnih napadov in splošno povečanje bolezni dihal. Še posebej za otroke fini prah predstavlja vedno večje breme. Različne študije prikazujejo nižanje pričakovane življenjske dobe v urbanih območjih zaradi povečane koncentracije škodljivih delcev zraku.

Zdravstvena obremenitev zaradi finega prahu se ocenjuje s potencialom tveganja finega prahu. Tudi tukaj se bilanca pokaže v prid betonskemu strešniku v primerjavi z glinenimi strešniki in kovinskimi kritinami.

 

10 razlogov za strešnike Bramac

#1 Strehe BRAMAC živijo preprosto dlje.

V primerjavi s preostalimi strešnimi materiali strešniki BRAMAC z leti pridobivajo na trdnosti, kar podaljšuje njihovo življenjsko dobo.

#2 Strehe BRAMAC ostajajo vodotesne tudi ob ekstremnih padavinah. 

BRAMAC redno testira svoj strešni sistem v največjem vetrovnem kanalu Evrope. Rezultati dokazujejo, da strehe BRAMAC nudijo tudi ob ekstremnih padavinah najvišjo varnost.

#3 Strehe BRAMAC kljubujejo vetru in neurjem. 

Strehe BRAMAC so konstrukcijsko pogojeno manj dovzetne za škode, ki jih povzročajo neurja. Streho lahko z dodatnimi varovalnimi ukrepi in elementi še dodatno zavarujemo pred neurji.

#4 Strehe BRAMAC prestanejo vsak test trdnosti. 

Strešniki BRAMAC so zaradi neprepustne sestave materiala odporni proti toči in preostalim obremenitvam. V primeru poškodbe lahko brez težav posamezne strešnike zamenjamo.

#5 Strehe BRAMAC so odporne proti mrazu in zmrzali. 

Vpojnost vlage in vode je zaradi posebnih postopkov pri izdelavi strešnikov minimalna. Strešniki BRAMAC tako ob večkratnih temperaturnih nihanjih ostanejo nepoškodovani.

#6 Strehe BRAMAC varujejo okolje. 

Strešnike BRAMAC odlikuje nizka poraba energije pri njihovi izdelavi. S tem si je podjetje BRAMAC kot prvo med proizvajalci strešnih materialov pridobilo okoljevarstveni IBO znak kakovosti izdelkov.

#7 Strehe BRAMAC privlačijo že na prvi pogled. 

Strešniki BRAMAC so zahvaljujoč stalnemu preverjanju proizvodne kakovosti vedno enako lepi. Barvne razlike, pogojene zaradi uporabe naravnih surovin kot npr. pri opečnih strešnikih, so izključene.

#8 Strehe BRAMAC, sistem iz ene roke. 

Strešniki BRAMAC so le del celote, ki jo imenujemo streha. Za vsak model strešnika je na voljo originalni program dodatnih elementov, ki zagotavljajo izvedbo optimalne in funkcionalne strehe.

#9 Strehe BRAMAC stanejo manj kot mislite. 

Strešnike BRAMAC in celoten sistem originalnih dodatnih elementov odlikuje ugodno razmerje med ceno in kakovostjo.

#10 BRAMAC gradi zaupanje skozi generacije.

BRAMAC je sinonim za kakovost in inovativnost. V 40 letih je bilo izdelanih več kot tri milijarde strešnikov in položenih dva milijona streh.

Ne spreglejte