Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 11. 2014,
10.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Elon Musk Tesla hiša

Četrtek, 6. 11. 2014, 10.34

8 let

Princ z Bel Aira: Elon Musk živi v vili za 13,6 milijona evrov (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Elon Musk, milijarder, ki si je bogastvo ustvaril s podjetji Tesla, PayPal in SpaceX, živi v razkošni vili na Bel Airu.

Pri Business Insiderju so razkrili podrobnosti o domovanju milijarderja Elona Muska, ustanovitelja podjetij Tesla Motors, PayPal in SpaceX. Musk, ki živi v prostorni vili v prestižni soseski Bel Air v Los Angelesu, je za posest in nepremičnine na njej januarja lani odštel 17 milijonov dolarjev (13,6 milijona evrov).

Milijarder v vili tri leta živel kot najemnik Vila, zgrajena v slogu francoskega art nouveauja, ima kar 1.881 kvadratnih metrov površine, osem spalnic, domači kino, bazen in teniško igrišče, zanimivo pa je, da je mož, čigar premoženje ocenjujejo na vrtoglavih 8,6 milijarde dolarjev (skoraj 6,9 milijarde evrov), v hiši najprej tri leta živel kot najemnik. Menda zato, ker ni bil prepričan o finančni stabilnosti svojega premoženja.

V hiši živi s petimi sinovi: dvojčkoma in trojčki Triinštiridesetletnik v hiši živi s svojimi petimi sinovi: dvojčkoma Xavierjem in Griffinom ter trojčki Damianom, Kaiem in Saxonom. Bogati podjetnik, ki je nekoč dejal, da dela tudi po sto ur na teden, menda v zavetju svojega doma najraje igra računalniške igre.

Spektakularen razgled na mesto angelov Čeprav se vila ponaša s prostorno knjižnico, pa so menda police bolj prazne. Musk namreč čtivo bere izključno na svojem iPhonu. Hišo obkroža čudovit vrt, pohvali pa se lahko s spektakularnim razgledom na mesto angelov in Tihi ocean.

Na spletni strani Business Insider pišejo še, da je novembra lani Musk kupil tudi ranč nasproti svoje vile. Zanj je odštel 6,75 milijona dolarjev, kar je dobrih pet milijonov evrov.

Ne spreglejte