Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 11. 2023,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Oprema in dekor Mimovrste notranja oprema trend dom pohištvo PR članek

Četrtek, 30. 11. 2023, 7.00

2 meseca

Oblikovalski trendi 2024: najnovejši slogi notranjega pohištva za vaš dom

Oglasno sporočilo

Ko koledar znova obrača svoje strani, oblikovalski trendi nadaljujejo in razvijajo svoj spektakel. Ko usmerjamo pogled naprej v prihajajoče leto 2024, v zraku lebdi vseprisotno vprašanje: "Katerim oblikovalskim trendom se bomo prepuščali prihodnje leto?"

spacejoy-85pcvdwdmmi-unsplash | Foto: Unsplash Foto: Unsplash

Dinamični svet notranjega oblikovanja leta 2024 prinaša spokojno zlitje inovacij, sloga in ekskluzivnih ponudb pohištva, ki obljubljajo, da bodo na novo opredelili samo bistvo naših domov. Ko se podajamo na raziskovanje estetike notranjih prostorov, je ponudba pohištva in njegova privlačnost še večja zaradi raznolikih in dinamičnih trendov, ki nas vabijo, da na novo začrtamo estetiko svojih bivalnih prostorov. Za trenutek odmislimo funkcionalnost in svoje prostore spremenimo v platna, polna domiselnih trendov.

Kakšni bodo trendi pohištva leta 2024?

Leto 2024 bo temeljilo na trajnosti, mamili nas bodo trendi, ki ne bodo zgolj paša za oči, temveč tudi pravi raj za okolje. Sprejmite uporabo ekološko ozaveščenih materialov, kjer predelan les, bambus in ratan zasedajo osrednje mesto in bivalnim prostorom vdahnejo naraven čar. Tudi tekstura bo v središču pozornosti, z razkošnimi tkaninami iz žameta in bukleja. Ne pozabite pa tudi na dinamičnost svojih bivalnih prostorov in v svoje domove vpeljite nekaj botaničnih ilustracij. Leta 2024 bodo spet prevladovale tapete in ne glede na to, ali se odločite za tropski raj ali bolj minimalističen pristop, vam vsestranskost botaničnih tapet omogoča, da notranji ambient prilagodite želenemu slogu.

Pomahajte v slovo dolgočasnim barvnim shemam, saj bo leto 2024 razkrilo živahno tapiserijo barv. Prevlada sivih odtenkov se bo umaknila prijetnemu objemu toplejših bež, nežnih umazano belih in nežnih rdečkasto-rožnatih odtenkov. Spokojni nevtralni odtenki se bodo prelivali skupaj z drznimi, izrazitimi odtenki in ustvarjali paleto, ki bo oživila vaš dom.

spacejoy-ook8kepib6a-unsplash | Foto: Unsplash Foto: Unsplash

Katera ležišča izbrati leta 2024?

Je kaj boljšega od kakovostnega spanca, ki nam omogoči, da pozabimo na vse tegobe dneva? Menimo, da ne, vendar za to potrebujemo kakovostno ležišče oziroma vzmetnico in posteljo. Slaba kakovost vzmetnice lahko namreč vodi v motnje spanja ter povzroča bolečine v hrbtu ali sklepih. V intimnosti spalnic se bodo postelje bahale kot prave mojstrovine in poleg običajnih oblik posteljnih okvirjev se bodo ti ponašali z arhitekturno eleganco, zapletenimi detajli in drznimi oblikami. Postelje z baldahinom izžarevajo veličino, medtem ko minimalistične postelje na platformi na novo definirajo preprostost s stilom.

V spalnici je na prvem mestu udobje, novo leto pa predstavlja vzpon hibridnih vzmetnic. Te vzmetnice zagotavljajo popolno mešanico podpore in mehkobe s kombinacijo spominske pene, notranjih vzmeti in drugih naprednih materialov. Veliko bo tudi žepkastih ležišč, ki zagotavljajo ergonomsko podporo vaši hrbtenici. Izbirate lahko med nižjimi ali višjimi vzmetnicami, nikoli pa ne pozabite na kakovost.

Naročnik oglasnega sporočila je MIMOVRSTE, D. O. O.

Ne spreglejte