Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 1. 2014,
8.45

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

stanovanje dom ideje pohištvo drugačnost

Nedelja, 26. 1. 2014, 8.45

4 leta, 2 meseca

Nenavadne, nore in prelepe ideje za dom (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vsi imamo v svojih glavah veliko idej, kako bi polepšali svoje domovanje. A domovi, v katerih živimo, včasih potrebujejo le tisto piko na i, da bi bili popolni.

Nekateri ljudje so si zaželeli bazen, drugi moderno notranjo opremo, tretji barvite stene ali vgradnjo naravnih materialov. A tisti nekoliko drznejši razmišljajo drugače in prav pri takšnih nenavadnih, včasih norih, največkrat pa lepih idejah za dom nam zastane dih in domovanje postane sanjski dom.

Briljantne ideje posameznikov, ki so si drznili narediti korak dlje v notranji opremi in razmišljati drugače, so primeri, za katere so se odločili nekateri, ker so imeli takšne možnosti. Upamo, da bo kateri navdihnil tudi vas, da boste naredili korak in svoj dom približali svojim sanjam. Veliko sreče in poguma!

Postelja z akvarijem Zakaj ne bi zaspali z glavo med ribami, z ribami nad glavo? Postelja z akvarijem, ki ima lok nad vašo glavo, vas bo zazibala v sladke sanje. Sproščujoče žuborenje vode, plavanje rib vse okoli vas in nežna svetloba so nekaj, kar si želi vsak, ki poskuša zvečer pozabiti na službeni stres.

Lestenec, ki pričara gozd Predstavljajte si, da se po celodnevnem napornem dogajanju končno uležete v posteljo in na stenah svoje sobe zagledate gozd. Lestenec, ki so ga izdelali zato, da bi vam polepšal večere s svojo projekcijo gozda na stenah, ki jo pričara, ko žarnica zasveti, pa nikar ne obesite na strop sobe svojega malčka, saj bi ga lahko prestrašil.

Notranje-zunanji bazen Ko pridete z dela, se sprehodite do dnevne sobe, v kateri vas čaka bazen. In ne le to, ko vstopite vanj, odprete okno in zaplavate na teraso. Sanjsko, kajne? Notranje-zunanji bazen je edinstvena rešitev za tiste, ki obožujejo vodo in razvajanje v bazenih.

Pesek pod vašimi nogami Imate v svoji delovni sobi veliko prostora? Predlagamo vam, da si ogradite del sobe, kjer ponavadi delate, v ogrado natresete mivko s plaže, postavite vanjo delovno mizo in noge med delom zakopljete v pesek. Kaj je lepšega kot sproščeno sedeti za delovno mizo in ustvarjati z nogami v pesku? Tako si vsaj lahko pričarate delček oddiha tudi med delom.

Miza za kosilo, miza za biljard Če se vam zahoče na njej jesti kosilo, prav. Če se vam zahoče na njej s prijatelji odigrati partijo biljarda, tudi prav. Miza, ki v svojem drobovju skriva pravo igralno površino za biljard, je prava rešitev za navdušence nad to igro, ki doma nimajo dovolj prostora, da bi mizo za to priljubljeno igro postavili v svoj kot.

Shramba pod stopnicami Če vam v hiši primanjkuje prostora za hrambo stvari, je takšna shramba pod stopnicami prava rešitev. Prostor, ki bi bil sicer neizkoriščen, postane še kako dobrodošel del doma, predalniki, ki se skrivajo pod stopnicami, pa so lahko dostopni in v njih lahko pospravimo marsikaj.

Kopalnica s prozorno kadjo Čeprav prozorna kad ni primerna za tiste najbolj sramežljive, je kopalnica s prozorno kadjo nekaj posebnega. Občutek vode, ki se trudi uiti skozi stekleno površino, je nekaj povsem novega, če pa skozi steklo lahko poškilite še k svoji najdražji, pa toliko bolje, kajne? Le čiščenje mora biti vedno brezhibno.

Otroška hišica na drevesu Če želite otrokom pričarati nekaj posebnega in imate dovolj visoke strope v hiši, jim lahko del sobe preoblikujete v hišico na drevesu. Simpatična sobica bo postala tudi otrokovo skrivališče in zavetišče, v katerem bo nadvse užival.

Vrata iz barvnega stekla Včasih so delali mozaike, ki so prikazovali različne tematike, tudi številni vitraži po svetu so zelo cenjeni, vitražno-mozaična vrata iz barvnega stekla pa svojo posebnost upravičujejo z igro svetlobe in barv na drugi strani svetlobnega vira, torej v našem domu.

Mreža nad stopnicami Ste si vedno želeli imeti visečo mrežo, pa nimate vrta. Imate stopnišče? Mrežo lahko pritrdite na posebno konstrukcijo nad stopniščem, ki je dejansko neizkoriščen prostor v vsaki stavbi. Varno razpeto mrežo lahko uporabljate za poležavanje, užitke v dvoje, učenje ali branje. Preverite le njeno nosilnost, preden se odločite, da bi se odpočili.

Maček naj uživa Takšno sprehajališče lahko svoji domači živalci naredi le pravi ljubitelj mačk. Podesti in mreža so odlična kombinacija, da se lahko vaš mačkon sprehodi zunaj povsem brez skrbi, da bi ušel.

Balkonski bazen Če smo malo prej opisali prozorno kad, zakaj ne bi imeli še prozornega bazena, in to kar na balkonu? Strašansko zanimivo, nekoliko neverjetno, a vseeno prelepo bi se bilo kopati nekje nad mestom ter uživati v vodi in razgledu obenem, kajne?

Okrogla shramba Namesto da je v sosednjem prostoru, je okrogla shramba domiselno vgrajena v tla vaše kuhinje. Ko potrebujete korenček, krompir ali vino, ki so v shrambi, le dvignete pokrov in se po stopnicah spustite v sicer neuporaben prostor, ki na dosegu vaše roke za vas hrani vse dobrote.

Ne spreglejte