Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 8. 2014,
9.41

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

zimska rekreacija

Torek, 12. 8. 2014, 9.41

5 let, 5 mesecev

Jesenski trendi v interjerju: zamolkli toni, marmor in Mirójeva estetika (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Pobrskali smo med jesensko-zimskimi katalogi ponudnikov notranje opreme in dekorativnih dodatkov za dom in izluščili najbolj opazne trende. Vas mika prenova doma?

Na prehodu v hladnejše mesece se ne spreminja le ponudba na policah modnih trgovin, temveč se z novostmi opremijo tudi saloni in trgovine s pohištvom in dodatki za dom. Praviloma svetlejše, sveže in živahne barve zamenjajo umirjeni toni, bolj kompaktni in masivni pa so tudi materiali.

In katere so tiste najbolj opazne smernice, ki bodo v interjerju vladale to jesen in zimo?

1. Modra še vedno kraljuje.

Modra nas je k počitku vabila že lansko zimo, aktualna pa je tudi letos. Globoki odtenki, polnočno modra, petrolej … Modro najdemo pri dodatkih iz blaga, kot so posteljnina, zavese, oblazinjeno pohištvo, odeje. K njej se lepo podajo rumenkasti toni, gorčična barva, pa tudi siva in zelena.

2. Marmor, marmor, marmor.

Še ena stalnica zadnjih sezon je marmor oziroma njegova imitacija. Sprva smo se nad njim navduševali v klasični sivkasti barvi, letos pa so v ospredju zelena, rdečkasto-rjava in modra različica. Če želite ta trend prenesti v svoj dom, izberite manjši dodatek, recimo svečnik, pladenj ali klubsko mizico.

3. Vzorci v Picassovem in Mirójevem slogu.

Po drobnih črno-belih grafičnih vzorcih, ki so spomladi in poleti polnili trgovine z izdelki za dom, zdaj prihajajo večji grafični kolaži. Pojavljajo se na blazinah in preprogah, vzorci in barve pa malce spominjajo na slog Mirója ali Picassa.

4. Kovine so še vedno "in": srebrna, zlata, bronasta.

Tudi od kovinskega lesketa se še ne bomo poslovili. Srebrna deluje hladno in pristaja minimalistično opremljenim domovom, surovemu betonu in sivini, medtem ko lahko kombiniramo zlato in bronasto ter bolj tople tone, les in opeko. Izberete lahko stropno luč ali pa le majhen dodatek, morda lonček za kaktus ali svečnik.

5. Namesto poletnega hita ananasa – gozdne živali.

S poletnimi meseci se bomo (končno) poslovili od enega največjih hitov med motivi tega leta. Ananas je osvojil tako modne navdušence kot tiste, ki ljubijo dodatke za dom. Zdi se, da se tropsko sadje umika bolj domačim, gozdnim motivom – srnicam, zajcem, fazanom in lisicam.

Ne spreglejte