SiolNET. Trendi Dom
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Družinam najbolj prijazne soseske v Ljubljani

1

termometer

Veste, da bi radi stanovali v Ljubljani in iščete primerno sosesko? Oglejte si naš izbor ljubljanskih sosesk, ki jih odlikuje družinam prijazno okolje in bližina nujne infrastrukture.

Odločitev, kam se bomo preselili, ko kupujemo novo stanovanje, ni nikoli lahka. Če imamo družino, še toliko manj. Upoštevati moramo kar nekaj dejavnikov, kot so mikrolokacija nepremičnine, bližina ustrezne infrastrukture, prostorska urejenost stanovanja in nenazadnje cena.

Živeti v novi stanovanjski soseski ali v naselju, ki ima že nekajletno tradicijo, je eno od vprašanj, ki od kupca zahteva temeljit razmislek. Družine z otroki bodo v bližini svojega doma potrebovale šolo oziroma vrtec, trgovino in igrišče. Včasih je zato dobro premisliti, ali bomo temeljito prenovili stanovanje v starejši soseski, ki družinam ponuja vso udobnost, ali pa se bomo selili v okolje, ki sicer ponuja sodobnejša stanovanja, a je neposredna okolica za družine preskromno opremljena.

Ker je zelo malo kupcev, ki stanovanje plačajo s svojimi prihranki, je najem kredita skoraj nujen. Oglejte si izbor najlepših ljubljanskih sosesk, ki se ponašajo z družinam prijazno ponudbo. Izkoristite tudi ugodno ponudbo za najem kredita pri banki Sberbank, ki za najem stanovanjskega posojila ponuja ugodne obrestne mere in odplačilne dobe do 30 let. Pošljite povpraševanje!

Soseska Mostec

Soseska Mostec, ki leži ob Koseškem bajerju, velja za eno najbolj priljubljenih in urejenih naselij v Ljubljani. Zgrajena je bila v letih 2001 in 2002 in obsega 540 stanovanjskih enot, ki so razporejene v večstanovanjskih objektih. Ti so funkcionalno povezani s podzemnimi garažami. Znotraj naselja je razvita mreža pešpoti, zelenih površin in drevesnih nasadov.

Mirna in zelena soseska ima vso potrebno infrastrukturo – trgovine, banka, vrtec, pošta, bližina obvoznice, Koseškega bajerja, Živalskega vrta in parka Mostec, hkrati pa je le deset minut oddaljena od središča mesta.

Soseska Mostec je s središčem Ljubljane povezana z mestnimi avtobusnimi linijami številka 18, 5 in 22.

Nova Grbina

Naselje Nova Grbina se nahaja na Cesti na Brdo. Naselje je z mestnim avtobusnim prometom dobro povezano s središčem, zelo blizu pa sta tudi uvoz na ljubljansko obvoznico in južna vpadnica v mesto, Tržaška cesta.

Soseska se nahaja v neposredni bližini središča mesta, vendar hkrati tudi ob zelenih in rekreacijskih površinah - Pot spominov in Krajinski park Rožnik nudita neskončne sprehajalne in kolesarske poti.

V neposredni bližini soseske so postajališče LPP, trgovine, knjižnica, zdravstvena ordinacija, lekarna, višja strokovna šola, vrtec, osnovna šola, banka, gostinski lokali, gimnazija, Biotehnična fakulteta in pošta.

Naselje Nova grbina je s središčem Ljubljane povezana z mestnima avtobusnima linijama 14 in 14B.

Trnovo

Trnovo se nahaja jugozahodno od Ljubljanskega gradu, ob levem bregu Ljubljanice. Trnovsko predmestje je bilo dolgo znano po nizki gradnji in hišah z velikimi zelenjavnimi vrtovi, ki so oskrbovali ljubljansko tržnico.

V začetku 80. let 20. stoletja so bili zgrajeni visoki stanovanjski bloki ob Ziherlovi in Karunovi ulici in močno spremenili podobo predmestja.

V soseski Trnovo, kjer imajo prebivalci občutek, da živijo v majhnem mestu, ki je le streljaj od središča Ljubljane, je osnovna šola in vrtec Trnovo, KUD France Prešeren, pošta, več bank, igrišča, lekarna, Pot spominov, blizu so nakupovalna središča in uvoz na obvoznico.

Trnovo je s središčem Ljubljane povezano z mestnimi avtobusnimi linijami 9, 19B in 19I.

*Vaši podatki bodo posredovani Sberbank banki. Njihovi finančni svetovalci vas bodo poklicali in vam svetovali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin