Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 10. 2013,
16.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

torbica neprijeten vonj

Torek, 15. 10. 2013, 16.37

7 let, 12 mesecev

Kava in soda bikarbona proti neprijetnemu vonju iz torbice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mešanica vode in kisa očisti usnjeno torbo, kavna zrna pa uničujejo neprijetne vonje, ki lahko naselijo torbico. Trikov za čiščenje tega modnega dodatka je več.

Usnjene in platnene torbice lahko vpijejo različne vonje, še posebej trdovraten je cigaretni dim, ki se ga težko znebimo. Obstaja nekaj učinkovitih trikov, kako lahko torbico rešimo pred smradom in umazanijo.

Voda in kis za zunanjost Najboljši zaveznik za čiščenje usnjene torbice je vlažna krpa. Dovolj bo, če boste z njo najprej torbico od zunaj prebrisali, nato pa jo še osušili s suho krpo. Pazite, da krpa ne bo premokra, v tem primeru boste namreč uničili usnje.

Pri preprečevanju nastajanja plesni in bakterij ter za nevtraliziranje neprijetnih vonjev je odlično čistilo za zunanjost usnjene torbice zmes vode in kisa, ki jo naredite v razmerju 1 : 1.

Kava in soda bikarbona za prijeten vonj Soda bikarbona in kavna zrna odpravljajo neprijetne vonjave. Kavna zrna in nekoliko sode bikarbone položite v čisto nogavico. To pustite v torbici vsaj dva dni oziroma dokler ne bo vpila vseh neprijetnih vonjav, ki vejejo iz nje.

Podobno deluje tudi aktivno oglje, ki ga sicer uporabljamo kot filter za vodo ali pri zdravljenju črevesnih težav. Dovolj bo, če oglje le ovijete v gazo in ga pustite v torbici, dokler ne bo vpil neprijetnih vonjev.

Pomagajo tudi vrečke sivke. Te bodo osvežile notranjost modnega dodatka.

Hladilnik je rešitev za platnene torbe V boju proti neprijetnim vonjavam, ki naselijo platnene torbe, je učinkovit tudi hladilnik. Torbo spravite v plastično vrečko, to nepredušno zaprite, da ne bo vanjo vdrla vlaga. Tako zaščiteno torbico za nekaj ur položite v hladilnik. Nizke temperature uničijo plesen in bakterije, s tem pa tudi neprijetne vonje.

Ne spreglejte