Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 2. 2018,
10.23

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Pjongčang 2018 Lindsey Vonn

Ponedeljek, 19. 2. 2018, 10.23

6 let, 2 meseca

OI, Pjongčang

Vonnova pred svojim zadnjim olimpijskim smukom: Počutim se kot milijon dolarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Lindsey Vonn | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kraljico hitrih disciplin na belih strminah Lindsey Vonn v sredo čaka najverjetneje zadnji olimpijski nastop v karieri, a 33-letna Američanka trdi, da se ne bo prepustila sentimentalnosti. "Počutim se kot milijon dolarjev," je dejala po drugem treningu pred tekmo v najprestižnejši alpski disciplini, na kateri velja za favoritinjo.

Vonnova je osvojila olimpijski smuk v Vancouvru, nastop v Sočiju pa je zaradi poškodbe izpustila. Na letošnjem superveleslalomu v Pjongčangu, ki ga je presenetljivo osvojila Čehinja Ester Ledecka, je po večji napaki ob koncu proge zasedla šesto mesto, pred sredino smukaško preizkušnjo pa velja za favoritinjo.

Američanka naj bi smučala tudi v prihodnji sezoni, s čimer bi lahko presegla rekordnih 86 zmag v svetovnem pokalu, ki jih je osvojil Ingemar Stenmark. Obenem je napovedala, da je zelo malo verjetno, da se bo udeležila zimskih olimpijskih iger v Pekingu čez štiri leta, kar pomeni, da jo v Pjongčangu čaka zadnji smukaški nastop na olimpijskih igrah, če seveda ne bo nastopila tudi v alpski kombinaciji.

Lindsey Vonn | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Rdeča luč za čustva

"Poskušam, da ne mislim na to. Poskušam uživati dobesedno vsako sekundo tukaj in čas s svojo ekipo," je poudarila. Pojasnila je, da poskuša čim manj razmišljati o tem, da bo sredin smuk njen zadnji olimpijski, želi se "osredotočiti na trenutek tukaj in zdaj". Zdaj ne sme biti preveč čustvena, saj mora še tekmovati in biti osredotočena, je dejala po poročanju AFP.

Na drugem treningu na 2,8 kilometra dolgi smukaški progi se je Vonnova uvrstila za Avstrijko Stephanie Venier in Italijanko Sofio Goggia. Kot je ocenila, je s svojim treningom zadovoljna in vidi prostor za izboljšavo na torkovem tretjem in zadnjem treningu pred sredino tekmo. Predvsem zgornjega dela ni odpeljala najbolje, morda bi lahko kaj spremenila tudi v spodnjem delu, srednji del pa je bil kar dober, je pojasnila in napovedala, da bo analize opravila tudi na podlagi ogleda posnetka smučanja Goggie, ki je na nekaterih odsekih izbrala drugačno linijo.

Lindsey Vonn | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Goggia: Vonnova je favoritinja za zmago

Goggia, Američankina prijateljica, ki je v letošnji sezoni tudi sama nanizala več uspehov, Vonnovo vidi kot nesporno favoritinjo. Ko tekmuješ na olimpijskih igrah, ni več pomembno, kako se počutiš in koliko treningov si opravil, ampak gre za to, kako močno si zmago želiš v startni hišici in kako močno vanjo verjameš, je prepričana Goggia.

Tudi Italijanka Federica Brignone, ki je osvojila bron v slalomski preizkušnji, je ocenila, da je Vonnova na tem pobočju res najboljša in da lahko zmaga, a da je vse v njeni glavi, ki se mora odrezati popolno.

Ne spreglejte