Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 12. 2017,
12.50

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

3

Natisni članek

Pjongčang 2018 OKS #zanaše #zanase

Torek, 19. 12. 2017, 12.50

6 let, 4 mesece

Modna revija OKS

Vas zanima, kako bodo oblečeni Slovenci na olimpijskih igrah v Južni Koreji? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

3

Pjongčang | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Natančno 52 dni pred odprtjem zimskih olimpijskih iger, ki jih bo februarja prihodnje leto gostil Pjongčang, so pri Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) razkrili, v kakšnih oblačilih se bodo v Južni Koreji predstavili slovenski športniki. "Videz reprezentance je pomemben. Verjamem, da imamo takšne barve, ki niso le prepoznavne, ampak tudi zmagovalne," je na novo kolekcijo ponosen predsednik OKS Bogdan Gabrovec.

Slovenski zimski športniki so te dni večinoma osredotočeni na redna tekmovanja. Hokejisti branijo barve svojih klubov, glavnina individualnih športnikov pa lovi točke svetovnega pokala. A že čez slaba dva meseca bodo vsi skupaj zbrani pod eno zastavo. Slovenija bo namreč v Pjongčangu kot samostojna reprezentanca nastopila že na osmih zaporednih zimskih olimpijskih igrah.

Posnetek modne revije:

Predsednik OKS Bogdan Gabrovec je posebno modno revijo odprl z razmišljanjem o pomembnosti videza slovenske reprezentance: "Kolekcija, ki je bila predstavljena v Sočiju, je bila izjemna. Vseeno pa bolj prisegam na vsebino, na rezultate, čeprav je pomemben tudi videz reprezentance. Verjamem, da imamo takšne barve, ki niso le prepoznavne, ampak tudi zmagovalne. Verjamem, da se bodo takšni rezultati ponovili tudi v Pjongčangu."

Fotogalerija dogajanja na modni reviji, fotograf Urban Urbanc/Sportida:

Fotogalerija
1 / 29

Vam je všeč nova kolekcija slovenskih športnikov za ZOI v Južni Koreji?

  • Da.
    71,33 %
    102 glasov
  • Ne.
    28,67 %
    41 glasov
Oddanih 143 glasov

Na modni reviji so na pomoč priskočili tudi svetovni prvak v slalomu na divjih vodah, kanuist Benjamin Savšek, triatlonka Mateja Šimic ter nekdanji kapetan hokejske reprezentance Tomaž Razingar, ki je bil pred tremi leti v Sočiju tudi slovenski zastavonoša na slovesnosti ob odprtju.

Takšni so bili Slovenci v Sočiju. V Pjongčangu bodo nekoliko drugačni. | Foto: Reuters Takšni so bili Slovenci v Sočiju. V Pjongčangu bodo nekoliko drugačni. Foto: Reuters

Poimenski seznam udeležencev največjega zimsko-športnega tekmovanja leta 2018 bo znan šele januarja, v torek, 19. decembra, pa je Olimpijski komite Slovenije s posebno modno revijo razkril, v kakšnih oblačilih se bodo predstavili na olimpijskem odru.

Ilka Štuhec, Štefan Hadalin in Ana Bucik: Navijači, tako se navija!

Predstavil je tudi kolekcijo, namenjeno navijačem, podpornikom slovenskih športnikov in športnic, ki bodo stiskali pesti za svoje idole v Južni Koreji.

Olimpijske igre v Pjongčanju se bodo začele čez 52 dni. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpijske igre v Pjongčanju se bodo začele čez 52 dni. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kaj pa je o novi kolekciji povedal oblikovalec Sandi Murovec? "Od Londona (poletne olimpijske igre leta 2012, op. p.) do danes smo postavljali slovensko identiteto skozi barvo. Slovenija je dolgo časa iskala prepoznavnost, kar je močen dejavnik pri oblikovanju. Naloga je zdaj lahka. Preprosto peljati trend naprej," je poudaril, da na večjih tekmovanjih ni več težko ugotoviti, kateri so slovenski športniki, niti kdo so naši navijači.

Ne spreglejte