Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 2. 2022,
13.00

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Natisni članek

zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 Peking 2022 olimpijske igre zimske olimpijske igre alpsko smučanje Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin

Četrtek, 10. 2. 2022, 13.00

2 leti, 2 meseca

Razočarana, a ne poražena: Shiffrinova potrdila nastop na superveleslalomu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Mikaela Shiffrin | Razočarana Mikaela Shiffrin bo vendarle nastopila tudi na jutrišnjem superveleslalomu. | Foto Guliverimage

Razočarana Mikaela Shiffrin bo vendarle nastopila tudi na jutrišnjem superveleslalomu.

Foto: Guliverimage

Iz ameriške smučarske zveze so danes sporočili, da bo Mikaela Shiffrin, ki ji na letošnjih olimpijskih igrah nikakor ne steče, po razmisleku in treningu vendarle nastopila na jutrišnji superveleslalomski preizkušnji. 

Mikaela Shiffrin
Sportal Skrušena Mikaela Shiffrin po novem polomu ni mogla zadržati solz

26-letna Američanka je v letošnji sezoni štirikrat zmagala v tehničnih disciplinah, v superveleslalomu pa je bila najboljša tretja (St. Moritz).

Olimpijske igre ji za zdaj ne tečejo po načrtih. Tako v ponedeljek na veleslalomu kot v sredo na slalomu je veljala za favoritko, a obakrat odstopila že v prvi vožnji. Pred igrami so Američani razmišljali, da lahko osvoji celo pet kolajn.

Mikaela Shiffrin | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V Peking je prišla, da bi osvojila medalje v petih disciplinah, toda po dveh poraznih predstavah se je začela spraševati, ali bi sploh nadaljevala nastope. "Poskusila se bom ponovno sestaviti, vendar ne vem, kako naj to naredim bolje," je dejala v sredo. "Še nikoli nisem bila v takšnem položaju in ne vem, kako naj se s tem soočim."

Po  njenem priznanju so jo oboževalci in znane osebnosti na družbenih omrežjih zasuli z izrazi podpore. 

Poškodovana Sofia Goggia bo superG izpustila in se pripravila na smuk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Poškodovana Sofia Goggia bo superG izpustila in se pripravila na smuk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Med glavnimi favoritinjami sta glede na rezultate v letošnji sezoni Federica Brignone, ki je s tremi zmagami vodilna v superveleslalomskem seštevku, in Elena Curtoni, ki je druga v seštevku discipline. Še tretja Italijanka Sofia Goggia, ki bi tudi bila med kandidatkami za stopničke, medtem zaradi poškodbe, ki se ji je primerila pred olimpijskimi igrami, ne bo nastopila.

Za zmago ali pa vsaj za medalje se bo potegovala tudi svetovna prvakinja v tej disciplini, Lara Gut-Behrami, ki ima v Pekingu že bronasto odličje z veleslalomske tekme. 

Andreja Slokar
Sportal Andreja Slokar za desetinko zgrešila olimpijsko odličje
Ne spreglejte