Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
9. 2. 2022,
9.49

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

4

Natisni članek

Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Sreda, 9. 2. 2022, 9.49

2 leti, 2 meseca

Anamarija Lampič po šprintu

Lampičeva po prespani noči: Vsako leto imamo manj

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

4

Anamarija Lampič | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

"Smo majhna ekipa in kljub temu, da imamo dobre rezultate, imamo vsako leto manj," je na družbenih omrežjih sporočila Anamarija Lampič, slovenska tekačica na smučeh, ki v torkovem olimpijskem šprintu ni tekmovala po pričakovanjih.

Anamarija Lampič je v polfinalu zaostala za svojimi tekmicami. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anamarija Lampič je v polfinalu zaostala za svojimi tekmicami. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Za ljubitelje teka na smučeh je bil šok že po kvalifikacijah, ko je Anamarija Lampič v šprintu zasedla šele 26. mesto. Že po kvalifikacijah je bilo videti, da pri naši tekmovalki nekaj ni v redu. To se je izkazalo tudi v izločilnih dvobojih. Lampičeva je bila v polfinalu povsem brez možnosti in je tekmovanje končala na 12. mestu, kar je manj, kot je sama pričakovala.

Meni, da je v dobri formi

Po prespani noči in pogovoru s svojima trenerjema Boštjanom Klavžarjem in Stefanom Sarracom je Anamarija na Instagramu zapisala, da je dala vse od sebe, a ji na progi ni steklo po načrtih. "Mislim, da je bila forma dobra. A ko sem si pogledala video in se pogovorila s svojima trenerjema, lahko rečem, da sem se najbolj borila v tej sezoni. Smuči niso bile dovolj hitre. Ne vem, po tekmi res nisem bila tako razočarana."

Poskusili so vse maže, ki so jih imeli na voljo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Poskusili so vse maže, ki so jih imeli na voljo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Borili se bodo naprej

Po nekaj urah se je usedla s svojima trenerjema in skupaj so analizirali tekmo. Boštjan Klavžar in Stefano Sarraco sta bila zaradi smuči razočarana in jezna. V ekipi so testirali vse, kar so imeli na voljo, in še ni bilo dovolj. Po tem spoznanju je naša najboljša tekačici na smučeh začutila žalost.

"Poskusili smo vsako mažo, ki jo imamo. Borili se bomo naprej. Ni konec sveta in sezona se nadaljuje. Smo majhna ekipa in kljub temu, da imamo dobre rezultate, imamo vsako leto manj," je še zapisala 26-letna Lampičeva, ki je z mislimi že pri naslednji tekmi. Ob tem se je vsem navijačem še zahvalila za podporo.

Anamarija Lampič
Sportal Pričakuje mesarsko klanje, a samo da bo na štartu nasmejana
Anamarija Lampič
Sportal Lampičeva brez vsakršnih možnosti v polfinalu, zmaga na Švedsko
Anamarija Lampič
Sportal Za Anamarijo Lampič ni pravega počitka, Urevčeve ne bo
Ne spreglejte