Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
9. 1. 2013,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jaka Hvala navijači

Sreda, 9. 1. 2013, 10.43

8 let

Zvesti navijači spregovorili o "panikuščmu arlu" malce drugače

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od slovenskih skakalcev ima trenutno najbolj zveste navijače Jaka Hvala. Iz Ponikev so ga prišli bodrit na novoletno turnejo v Ga-Pa in v Bischofshofen. Spregovorili so tudi o Jakovih anekdotah.

Fan club Jake Hvale je nastal leta 2010, in sicer na socialnem omrežju Facebook. Številka podpornikov se povečuje od takrat iz dneva v dan (trenutno 2073). Bolj eksponentna rast se je začela lani, ko je sprva postal svetovni mladinski podprvak, nato pa na skandinavski turneji z 8. in 9. mestom navdušil slovenske ljubitelje skokov – njegov debi v svetovnem pokalu je bil v Zakopanah 20. januarja 2012, ko je bil 29.

"Na strani fan cluba smo Jakove prijatelje, navijače in Primorce sprva obveščali o Jakovih rezultatih in uspehih na medijsko manj ali sploh nič izpostavljenih tekmah. Jaka je nato v letu 2012 našel vrhunsko formo in postal svetovni mladinski podprvak. Že na glavnem sprejemu v Ljubljani je Jako prišlo pozdravit kar nekaj zvestih navijačev. Takrat so se tudi začele uresničevati sanje o pravem fan clubu. Potem je prišel 20. januar, Jakov debi na tekmi svetovnega pokala v Zakopanah in prve točke. Na tekmi v Lahtiju je bil drugi po prvi seriji in slavje v Suših na Ponikvah, kjer imamo svoje smučišče in skakalnici, je bilo zagotovljeno, čeprav je na koncu pristal na osmem mestu. Tam smo tudi prvič razvili Jakov transparent. Poleg transparenta smo izdelali še jakne z logotipom SSK Ponikve in navijaške šale. Tako se je začelo organizirano navijanje," je Matija Kenda kronološko opisal nastanek navijaškega kluba.

Jaka Hvala – "Majster Klančer"

"Zvesto podporo mu navijači kažejo na vsaki tekmi. Prijetno so ga presenetili na novoletni turneji v Garmisch-Partenkirchnu, saj jih je sprva pričakoval šele v Bischofshofnu povsem ob zaključku prestižne turneje. "Šest se nas je odpravilo v Nemčijo. Naskrivaj smo navsezgodaj zapustili Ponikve in se z avtodomom odpravili proti Garmisch-Partenkirchnu. Za to ni vedel prav nihče, ker je bilo to presenečenje za Jako kot tudi za druge navijače na Ponikvah. Ti so nas videli šele na televiziji in bili seveda presenečeni. Razvili smo transparent in na vso moč vrteli našo sireno. Po vsakem Jakovem skoku je seveda sledilo tudi skandiranje 'Majster Klančer', kot ga kličemo sovaščani in navijači," je povedal Kenda.

Ponikve, Planota, Baška grapa, Tolmin …

V Bischofshofnu pa je imel od tujih skakalcev Hvala največjo podporo, ki je bila tudi temu primerno opažena, potem ko so navijači z baklami naredili dimno zaveso. Prek petdeset privržencev ga je bodrilo v avstrijskem skakalnem središču. "Poleg avtobusa so prišli še trije avti navijačev iz Planote, Baške grape in Tolmina. V Bischofshofnu smo naredili navijaški sprevod skozi mesto in pokazali, da smo prava Jakova vojska navijačev. Kljub vsem predpisom, ki jih imajo Avstrijci, nam je uspelo pretihotapiti največji transparent v areno. Bi pa se radi zahvalili našemu 'Panikuščmu arlu', ki nas tako lepo razveseljuje z odličnimi rezultati, in sponzorjem, ki so nam omogočili pot na tekmi novoletne turneje in še naprej omogočajo delovanje fan cluba," pravijo njegovi podporniki, ki si želijo, da bi Jaka že danes v Wisli in konec tedna v Zakopanah znova skočil med najboljše na svetu. Trenutno je enajsti skakalec v svetovnem pokalu.

Ne spreglejte