SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zupan odhaja, na čelo prihaja Janus

4

termometer

Ugibanj, kdo bo novi trener skakalne reprezentance v prihodnosti, je konec. Matjaž Zupan dokončno odhaja, na njegovo mesto pa se bo usedel Goran Janus, ki je do sedaj vodil B reprezentanco.

Trenerske menjave na Smučarski zvezi se torej nadaljujejo. Po številnih rošadah v alpskem delu, so doživeli spremembo tudi skakalci. Vse od konca Planice je bilo v zraku vprašanje, ali bo Matjaž Zupan še naprej vodil slovensko reprezentanco. Takrat sta skupaj s Francijem Petkom podala odstopno izjavo, saj nista čutila zaupanja in podpore s strani Smučarske zveze Slovenije. Predsednik zbora za smučarske skoke Ljubo Jasnič je govoril, da so v vmesnem času potekali tudi pogovori s priznanim tujim strokovnjakom, ki bi bil v pomoč Matjažu z nasveti. To ime je bilo finski legendarni trener Mika Kojonkoski, ki je ob koncu te sezone zaključil trenersko kariero. A na koncu je kovačeva kobila ostala bosa in na mesto glavnega trenerja A reprezentance se bo iz ekipe za celinski pokal preselil Goran Janus.

Dokončno je sedaj jasno, da Matjaž Zupan odhaja iz slovenskega skakanja. Ali bo pot morda nadaljeval kje v tujini, ni še nič znano. Je pa znano, da je s slovenskimi skakalci osvojil štiri medalje na velikih tekmovanjih. Leta 2002 se je na zimskih olimpijskih igrah veselil skupaj s Peterko, Žonto, Frasom ter Kranjcem bronastega odličja, tri leta kasneje je Rok Benkovič postal svetovni prvak na srednji skakalnici, četverica Peterka-Bogataj-Damjan-Benkovič pa je prav tako v Oberstdorfu priskakala do bronaste medalje. Po kratkem premoru, ko je vodil češko reprezentanco, se je vrnil v domovino sredi sezone 2007/08 in do letošnjega konca sezone popeljal Kranjca, Damjana, Tepeša in Prevca do ekipnega brona na nedavnem svetovnem prvenstvu v Lillehamerju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin