Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
14. 12. 2016,
10.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

39

Natisni članek

denar Zlata lisica Smučarska zveza Slovenije Tina Maze

Sreda, 14. 12. 2016, 10.40

6 let, 7 mesecev

Znova je počilo na relaciji Tina Maze – Smučarska zveza Slovenije: je ogrožena poslovilna tekma?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

39

Foto: Sportida

Vsega 24 dni pred veleslalomskim delom Zlate lisice, s katerim naj bi se končala kariera Tine Maze, se je znova dodobra zaiskrilo med dolgoletno prvo damo slovenskega smučanja in Smučarsko zvezo Slovenije. 90 tisoč evrov za nastop v reprezentančnem dresu?

Medtem ko mariborski smučarski delavci pospešeno pripravljajo Pohorje na 53. Zlato lisico, ki bo na sporedu že 7. in 8. januarja, pa imajo, kot vse kaže, občutno več težav z usklajevanjem podrobnosti pred poslovilnim nastopom Tine Maze v taboru še vedno aktualne olimpijske prvakinje v smuku ter v pisarnah Smučarske zveze Slovenije. Vsaj tako gre razumeti dopis, ki ga je po nedavni seji alpskega odbora in dopisni seji izvršilnega odbora posredovala krovna smučarska zveza.

Mazejeva naj bi zahtevala 90 tisoč evrov

Iz tega je razvidno, da je bila Mazejeva ena od osrednjih točk dnevnega reda. Po navedbah SZS naj bi Mazejeva "v reprezentančnem dresu nastopila, če bo vsak izmed zlatih sponzorjev prispeval določena finančna sredstva, s čimer bi pridobila 90 tisoč evrov. V nasprotnem primeru namerava nastopiti v svojih oblačilih in dresu, na katerem so njeni sponzorji."

Pri SZS odgovarjajo, da je takšno pogojevanje nesprejemljivo, zato so medijem posredovali sporočilo, v katerem so navedeni pogoji SZS za prijavo Mazejeve na mariborski veleslalom. "Da bo tekmovalka lahko nastopila za reprezentanco, morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji, ki veljajo za vse tekmovalke in tekmovalce, člane reprezentance: urejeno članstvo v matičnem klubu, status aktivne tekmovalke (FIS-koda) in podpisana pogodba s SZS, v kateri so opredeljene medsebojne obveznosti in dolžnosti," so zapisali pri SZS.

Nastop Tine Maze v Mariboru, kot kaže, ni samoumeven. | Foto: Sportida Nastop Tine Maze v Mariboru, kot kaže, ni samoumeven. Foto: Sportida

"Ne bomo je prijavili, če …"

"Panoga za alpsko smučanje v tej sezoni pospešeno dela v smeri finančne sanacije in uspešno pridobiva nove sponzorje. Tako članom reprezentance, ki dosegajo kriterije, ni več treba plačevati samoprispevka. Izjemni rezultati tekmovalk in tekmovalcev v alpskem smučanju so dokaz, da gresta energija in delo v pravo smer. Uporaba drugih sponzorjev na tekmovalnem dresu bi pomenila neposredno kršitev obveznosti do sponzorjev in bi lahko resno ogrozila sodelovanje in posledično delovanje panoge. Če bi ustregli tovrstnim zahtevam, bi ogrozili finančno stabilnost panoge, predvsem pa prihajajočim generacijam poslali napačno sporočilo. Ko bo tekmovalka izpolnila navedene pogoje, jo bo SZS prijavila na to tekmovanje. V nasprotnem primeru je SZS na tekmovanje ne bo prijavila," pojasnjujejo pri SZS.

Massi: Najprej odvetnik in direktor, nato mediji

Dolgoletni vodja Tininega tabora in uradno še vedno tudi zunanji svetovalec SZS Andrea Massi ob našem klicu ni skrival začudenja. Kot pravi, v pogovorih ni šlo za pogojevanje, temveč "predlog sodelovanja". Vseeno pa je podrobnejši komentar preložil na poznejši termin. "Najprej moram govoriti z našim odvetnikom Damjanom Terpinom in seveda tudi z direktorjem SZS oziroma tistim, ki je to sprožil," je dejal Massi. Odvetnik Terpin se je medtem že seznanil s sporočilom za javnost in obljubil uraden odziv Team to aMaze.
Ne spreglejte