SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znano je, kdaj si bo slovenski skakalni trener nadel lasuljo

0

termometer

Po odličnem vstopu Maje Vtič v novo sezono svetovnega pokala ženskih skokov se je karavana že preselila v Nižni Tagil, kjer glavni trener Stane Baloh upa, da bodo razpoložena tudi preostala dekleta.

Z drugim mestom v Lillehammerju je Maji Vtič uspel dosežek kariere. Prej je na stopničkah stala leta 2014 v Hinzenbachu, kjer je bila tretja.

A na Norveškem ni šlo vse po načrtih. Pred drugim skokom ji je namreč ponagajala vez, ob pomoči delavca na vrhu zaletišča pa jo usposobila in še drugič skočila odlično, kar je zadostovalo za končno drugo mesto – zmage se je veselila Japonka Sara Takanaši.

"Maja je naredila dva dobra skoka in zdržala, kar ji lani trikrat ni uspelo. Seveda mi je v telesu zaropotalo, ko je imela težave z vezmi, a sva oba ohranila mirne živce in lahko smo se veselili njenega uspeha," se je dramatičnih dogodkov v Lillehammerju spomnil glavni trener Stane Baloh.

Maja dala potrditev, da delo poteka v pravi smeri

Preostale skakalke so skočile pod pričakovanji in bodo imele priložnost, da se dvignejo, že ta konec tedna v Nižnem Tagilu, kjer bodo imele dve tekmi. Majin rezultat jim je dal dodaten zagon: "Pred Lillehammerjem smo vedeli, da nismo povsem stoodstotni. Od vseh sem prej videl dobre skoke, vendar se je na tekmi zgodilo, kor se je. Maja nam je dala potrditev za dobro delo v poletju in v tem tednu smo se lahko umirjeno pripravili na odhod v Rusijo."

Pred sezono Baloh ni razkril zgodbe glede lasulje, ki jo ima s seboj na vsaki postojanki svetovnega pokala. Ni še hotel povedati, ob katerih priložnostih jo bo nosil. Lani jo je na začetku sezone, ko je bil krščen, in ob zmagi Špele Rogelj. Zdaj je jasno, kdaj jo bo v novi zimi: "Lani sem čakal, da bom dal lasuljo spet gor. Zdaj sem jo dal. Za vsako novo tekmovalko, ki bo stopila na oder za zmagovalke, si jo bom nadel. Če bo zmagala, pa tako ali tako."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin