Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2017,
14.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Sierra Nevada Izidor Šušteršič deskanje

Torek, 14. 3. 2017, 14.10

6 let, 7 mesecev

Zmeda v Sierri Nevadi, še en minus Fisi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Deskanje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V Sierri Nevadi bi moral biti danes na sporedu paralelni veleslalom, a je zaradi močnega vetra, sneženja in slabe vidljivosti odpadel. Po novem ga bodo izpeljali v četrtek, v sredo pa bo po urniku paralelni slalom, ki se bo s kvalifikacijami začel ob 13. uri.

"Tudi za jutri je napoved slaba, še naprej bo pihalo, a start slaloma je nižje kot start veleslaloma, zato naj bi tekmo lahko izpeljali. V četrtek pa bo veleslalom. S tem pa so nastale druge težave. Reprezentance morajo v četrtek iz hotelov, imajo letalske vozovnice za Nemčijo, kjer imamo že v petek tekmo svetovnega pokala. Ne vem, kako nas bodo v četrtek po svetovnem prvenstvu z dvema letaloma spravili v Nemčijo. Če zamudimo četrtkov polet, lahko v Nemčijo odpotujemo šele čez dva dneva. Upam, da bomo lahko spremenili vozovnice, v nasprotnem primeru nas v Winterberg ne bo," je dejal glavni trener slovenske reprezentance Izidor Šušteršič.

Zveza hoče izriniti deskanje na stran

Izidor Šušteršič se v Španiji ubada tudi z logističnimi izzivi. | Foto: Vid Ponikvar Izidor Šušteršič se v Španiji ubada tudi z logističnimi izzivi. Foto: Vid Ponikvar Slovenski strokovnjak ni jezen, ker so današnjo tekmo odpovedali, saj zaradi razmer ne bi bila regularna, ima pa zaradi programa veliko pripomb na Mednarodno smučarsko zvezo, ki si je pridelala še en minus.

"Skupaj smo imeli letos šest tekem, zdaj bi jih v šestih dnevih morali imeti pet. Da organiziraš prvenstvo brez enega rezervnega dneva, je neumnost in hud spodrsljaj. Program bi znal sestaviti vsak desetletni otrok, Fis ga ne zna. Zveza nima nobene logike. Mislim, da hoče naš šport povsem izriniti na stran," je razočaran Šušteršič, ki bo moral zdaj kot "deklica za vse" v slovenski reprezentanci v logistično akcijo, da bo ekipa lahko podaljšala bivanje v Sierri Nevadi.

Ne spreglejte