Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 3. 2016,
21.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

veleslalom Ana Drev

Nedelja, 6. 3. 2016, 21.14

8 let

Zmaga za Evo-Mario Brem, Drevova po odličnem vmesnem času popustila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Velika zmagovalka veleslalomske preizkušnje v Jasni na Slovaškem je Eva-Maria Brem. Obolela Ana Drev, ki je bila po prvi vožnji šesta, je osvojila solidno 11. mesto.

Ana Drev, najboljša slovenska veleslalomistka te sezone, ki je pretekle dni preživela na infuzijah v bolnišnici, je na veleslalomski preizkušnji v Jasni na Slovaškem po odličnem izhodišču, šestem mestu po prvi vožnji, v finalni zdrsnila po razpredelnici in osvojila 11. mesto.

Zmagala je Avstrijka Eva-Maria Brem, drugo mesto je zasedla Nemka Viktoria Rebensburg, tretja pa Italijanka Federica Brignone.

Poleg Drevove sta v drugi vožnji nastopili še dve Slovenki: Katarina Lavtar je osvojila 25. mesto, Tina Robnik pa je bila šestindvajseta. Ilka Štuhec in Maruša Ferk sta bili prepočasni za finale.

Po več kot enem mesecu so se smučarke znova pomerile v veleslalomu. Na prejšnjih dveh tekmah je bila Drevova dvakrat druga (Flachau, Maribor). Tokrat tekmovalka iz Šmartnega ob Paki ni imela sreče z zdravjem. Slovenski trener Denis Šteharnik je dejal, da je Drevova pred nekaj dnevi staknila virozo in so jo morali voziti v bolnišnico, kjer je dobila infuzije, da je lahko ostala na nogah.

Drevova je kljub temu nastopila šesta po vrsti, bila izjemno hitro na progi, nato pa je pred drugim merjenjem časa napravila napako, ko jo je zaustavilo, potem pa je precej časa izgubila tudi v povsem zadnjem delu proge. Kljub temu je bila po prvi vožnji šesta.

Vodila je Eva-Maria Brem, Švicarka Lara Gut je bila edina, ki je zaostajala manj kot sekundo (+0,74), tretja pa je bila Brignonejeva (+1,11). Na drugi progi je najprej Lavtarjeva pridobila eno mesto, Robnikova, ki je imela najvišjo startno številko med finalistkami, pa tri. Drevova je imela premalo moči, da bi se obdržala med deseterico.

"Pri Ani sem se bal ravno tega, zaradi te bolezni. Upal sem, da bo malce slabše vreme, da bodo razmere slabše in da bi zato imeli rezervni start, da bi bila proga krajša. A proga je bila zelo dolga, 51 vrat je zelo dolg veleslalom. V prvi vožnji je še imela nekaj moči, v drugi pa se je čisto izpraznila, tako da je komaj pripeljala do cilja. Če bi Drevova vse normalno zvozila, bi bila spet najmanj med prvo trojico po prvi vožnji, pri kateri ni bilo toliko težav z močmi. Nato pa je sledil še en ogled, aktivacija ... Dan je dolg in to ti pobere ogromno moči. Super bi bilo, če bi s seboj imeli zdravnika. Že res, da so jo v bližnjem Liptovskem Mikulašu oskrbeli zelo dobro, a super bi bilo, da bi bili tako velika ekipa, da bi imeli svojega zdravnika, saj bi ji verjetno lahko nudili kaj več kot pa klasične infuzije. Morda bi bila bolj pri močeh in bi dosegla boljši rezultat. Glede na stanje, v kakršnem je, je izvlekla zelo, zelo veliko," je ocenil Šteharnik.

Pred drugim nastopom Drevove je vodila 12. po prvi vožnji Viktoria Rebensburg. Slovenka je zdrsnila po razpredelnici, največ je izgubljala v drugi polovici proge, Nemka pa je ostala na čelu vse do nastopa Bremove, vendar se je morala 27-letna Avstrijka za svojo tretji zmago v karieri zelo potruditi.

Lara Gut sicer ni obdržala zmagovalnih stopničk, je pa s četrtim mestom prevzela vodstvo v skupnem seštevku pokala. Ima 22 točk prednosti pred Američanko Lindsey Vonn, ki je zaradi poškodbe predčasno končala sezono. Na tretjem mestu je Rebensburgova, ki za Švicarko zaostaja za 263 točk. V veleslalomskem seštevku vodi Bremova (542) pred Rebensburgovo (490), sedma je Ana Drev, ki je na 32. mestu tudi najvišje uvrščena Slovenka v skupnem seštevku pokala.

Pred finalom sezone v St. Moritzu se bodo konec tedna smučarji pomerili v Kvitfjellu na Norveškem, smučarke pa bodo tekmovale v švicarskem Lenzerheideju.

Ne spreglejte