Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
3. 2. 2014,
15.35

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zlata lisica Kranjska Gora Srečko Vilar Maribor svetovni pokal

Ponedeljek, 3. 2. 2014, 15.35

4 leta, 9 mesecev

Zlata lisica v dveh mestih presega slovensko zavist

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sekretar Zlate lisice Srečko Vilar seveda ni sijal od navdušenja, ker je bil sobotni veleslalom odpovedan. Bo pa s sodelavci skušal storiti vse, da bi bile finančne posledice čim bolj omiljene.

Ob 50-letnici je Zlati lisici uspelo 50-odstotno, je z dovtipom takoj postregel Srečko Vilar, njen dolgoletni generalni sekretar, ki je poudaril, kako zelo so si prireditelji želeli, da bi bila "abrahamovska" tekma organizirana vsaj v Sloveniji, če že v Mariboru ne.

"Nikakor je nismo želeli prepustiti kateremu od tujih prizorišč. V Kranjski Gori so nas čakali prijatelji, znanci, profesionalci, ki vedo, kako se stvarem streže. Drug drugega ne učimo. Da, naše sodelovanje nekako presega slovensko zavist. Izpad tekme bi pomenil velike težave za smučarski klub (SK) Branik. Sami smo se zelo angažirali pri tem. Ni nam v celoti uspelo, izpeljali pa smo vsaj eno," pravi prekaljeni smučarski delavec, ki se bo moral iz tega razloga spopasti tudi s precejšnjim izpadom dohodka v SK Branik.

Brez slabe volje Ko gleda z nekajdnevne časovne razdalje, priznava, da je bila odpoved tekme, ki se je zgodila predvsem zaradi slabe vidljivosti in kupov snega ob progi, pravilna odločitev: "Ne bi bilo dobro, da bi imeli kot organizatorji na grbi eno ali več tekmovalk s poškodbo ali negativno energijo."

Kaj pa prihodnost? Do 2016 ima Maribor načeloma zagotovljeno sodelovanje v svetovnem pokalu. Vilar, ki sodeluje v odboru za svetovni pokal pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS), razkriva, da je Pohorje v njenih osnutkih programov še dlje, do leta 2023. A seveda se danes nič ne dobi na lepe oči. Šest prestavitev v Kranjsko Goro, od tega dve v zadnjih treh letih, ne govori v mariborski prid.

Termin želijo Bolgari, Čehi, Rusi ... "Obstaja pritisk organizatorjev, ki ne pridejo v svetovni pokal: Bolgarov, Čehov, tudi Rusov. Za zdaj pritiska v smislu izločanja iz koledarja ni. Smo tudi člani združenja tradicionalnih, klasičnih tekem. Imamo torej nek položaj. Ne zagotovljenega, ampak postavljenega. Gotovo pa se bo treba potruditi za ostanek v koledarju," je optimističen, a stvaren Vilar.

Stavi na občinstvo, tradicijo, organiziranost, profesionalnost, bližino mesta in izkušnje svoje ekipe.

Ne spreglejte