Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
28. 1. 2016,
15.25

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zlata lisica alpsko smučanje Maribor Pohorje svetovni pokal Ana Drev Mitja Dragšič Srečko Vilar zimska rekreacija

Četrtek, 28. 1. 2016, 15.25

4 leta, 9 mesecev

Zlata lisica pri 15 stopinjah: v Mariboru je vse mogoče (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenske smučarke v odličnem vzdušju, za katerega so sokrivi zadnji rezultati, pričakujejo eno najpomembnejših tekem sezone. Zlata lisica bo na Pohorju doživela že 52. izvedbo.

Mariborski organizatorji bodo kot običajno izvedli veleslalom (sobota) in slalom (nedelja). Prva adutka za visoke uvrstitve bo seveda Ana Drev, ki se je na veleslalomu v Flachauu zavihtela na drugo mesto, kar je bil njen uspeh kariere. Poleg prekaljene Drevove bodo na veleslalomu nastopile še Katarina Lavtar, Tina Robnik, Ilka Štuhec, Meta Hrovat in Maruša Ferk.

Na nedeljskem slalomu bodo priložnost dobile Ana Bucik, Saša Brezovnik, Klara Livk, Lavtarjeva, Hrovatova in Ferkova.

Brez dodatnih pritiskov

"Mirna sem. Bolj živčna sem bila v prejšnjih dneh. Ne čutim pritiska in si ga ne nalagam. Vesela sem za dobre pogoje, ki jih imamo. V Avstriji bom jutri še trenirala, dala bom vse od sebe," si dodatnih obremenitev ne nalaga Drevova, ki ji je zmagovalni oder vlil nove energije.

Te ne manjka niti Štuhčevi, ki je doma prav iz Maribora. "Če bi podrli kakšen blok, bi še od doma videla na progo. Vsako leto je super priti sem, poklon Pohorcem in vsem, ki so kakorkoli pomagali pri pripravi proge. Poznam jo dobro, čeprav na njej letos še nisem smučala. Mislim, da ostaja vse po starem, ni kakšne nove prelomnice. Raven vseh disciplin se dviguje. Na veleslalomu sem izboljšala točke. Pokazala bom najboljše smučanje, mislim, da to lahko pomeni dober rezultat," je samozavestna zgovorna Štajerka.

Če se bodo držale navodil, bodo tudi rezultati

Tudi njun šef Denis Šteharnik je optimist, čeprav konkretnih uvrstitev ni želel napovedovati: "Zelo sem zadovoljen z delom ekipe. Dekleta smučajo dobro, vzdušje je super, v veselje mi je delati z njimi. Ni težav, pričakujem dobre rezultate. Vem, da so smučarke dobro pripravljene. Želim, da vožnjo izpeljejo po dogovoru, potem bodo prišli tudi rezultati."

Šteharnik je zelo zadovoljen, ker je njegovi ekipi odlično uspela kombinacija treningov v Kranjski Gori, Mariboru in v Avstriji, pri čemer je izpostavil korak naprej pri sodelovanju s smučarskimi klubi in žičničarji.

Dobra, vedo pa, kako postane odlična

Prirediteljem sicer kar nekaj preglavic, a ne neobvladljivih, povzročajo visoke temperature. V zgodnjem četrtkovem popoldnevu se je proga kopala v soncu. Temperatura pa se je gibala okrog 15 stopinj Celzija.

"Visoke temperature? Za Maribor to ni tako čudno, v Mariboru je vse mogoče. Proga je v dobrem stanju, vemo, kako jo kljub pogojem narediti odlično. Predpriprava je bila narejena pravi čas. Strokovnjaki, ki delajo v Mariboru že vrsto let, so spet dokazali, da je Maribor pozimi bel. Tekme bodo takšne, kot smo jih navajeni, ene boljših v sezoni. To bomo tudi dokazali," je odločen Mitja Dragšič, nekoč odlični slalomist, zdaj pa odgovorni za progo, na kateri bodo v dveh dneh nastopile smučarke iz 23 držav.

Ne spreglejte