Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
1. 7. 2015,
16.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Denis Šteharnik SZS

Sreda, 1. 7. 2015, 16.52

8 let

Že na prvem snežnem treningu v finančnih skrbeh

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Denarja je premalo, a živimo z obljubami o obogatitvi proračuna," proti novi sezoni pogleduje Denis Šteharnik, ki prevzema slovensko žensko smučarsko reprezentanco.

Del slovenske ženske reprezentance v družbi Nemk in Avstrijk končuje enotedenski sklop snežnih treningov na ledeniku Mölltal, kjer je trener Denis Šteharnik pogrešal Ilko Štuhec, Marušo Ferk in Vanjo Brodnik. "Razmere so bile ugodne, prizadevnost tekmovalk pa na visoki ravni. Verjamem, da se bodo vse z dobrimi občutki vrnile v objem kondicijskih priprav," pravi Šteharnik, ki v novi trenerski strukturi prevzema vlogo odgovornega za žensko izbrano vrsto.

Pogodbo je dokončno prejel prav med treningom na Koroškem, podobno kot tudi njegovi pomočniki. Ob tem je prejel tudi informacijo o razpoložljivem proračunu, ob katerem ni skrival zaskrbljenosti. Finančna sredstva naj bi bila namreč primerljiva z lanskoletnimi. Ob tem pa ne gre pozabiti, da je glavnina trenerjev že sredi sezone ostala brez pogodb, programi pa so bili od druge polovice januarja naprej zaustavljeni oziroma dodobra prilagojeni.

Denarja je premalo, toda …

"Ne želim sejati obljub s figo v žepu, zato poudarjam, da je v tem trenutku denarja za izvedbo konkurenčnih programov brez dodatne finančne obremenitve tekmovalk premalo. A opogumlja me obljuba predsednika zbora in odbora Iztoka Klančnika o novih prilivih. S tem živimo. Ko bomo prejeli informacijo o večjem proračunu, se bomo nemudoma odzvali," pravi Šteharnik, ki je po obstoječem programu z dekleti do jeseni "obsojen" zgolj na avstrijska smučišča.

Ilka Štuhec z obogatenim programom

Med tistimi, ki nikakor ne morejo biti zadovoljni s sestavljenim programom in širino trenerske zasedbe, je vsekakor tudi Ilka Štuhec, ki ob zamrznjeni karieri Tine Maze prevzema vlogo prve smučarke. Ne le zaradi dejstva, da v predlagani trenerski ekipi ni več njene mame Darje Črnko, temveč predvsem zaradi zelo siromašnega programa za hitri disciplini. Medtem ko se Maruša Ferk vrača po poškodbi, kar nekaj zdravstvenih težav pa ima tudi Vanja Brodnik, je kot na dlani, da je prav 24-letna Mariborčanka edina z visokimi tekmovalnimi ambicijami v svetovnem pokalu v hitrih disciplinah.

Ob oceni, da ponujeni program z zdesetkanim spremljevalnim orkestrom ne ponuja priložnosti za želeni napredek, je Štuhčeva že dosegla načelni dogovor z vodstvom reprezentance o posebnem statusu. Hitrih disciplin naj bi se namreč nekdanja mladinska svetovna prvakinja lotevala z obogateno strokovno oporo, za katero bo poskrbela sama.

Reprezentance še brez zelene luči

Dogovor z Ilko bo moral na koncu potrditi še alpski odbor, ki bo v pregled dobil tudi dokončen program priprav in prav vse reprezentančne sezname. Ti namreč še vedno niso uradno potrjeni, čeprav po ponedeljkovi seji strokovnega sveta večjih nejasnosti ni več. "Večjih sprememb, v primerjavi z gradivom na seji alpskega zbora, ni. Verjamem, da bodo reprezentance uradno potrjene po 7. juliju. Ključnega pomena pa je, da ne glede na dogajanje ekipe nemoteno trenirajo in se pripravljajo na novo sezono," poudarja predsednik zbora in odbora Iztok Klančnik.

Ne spreglejte