Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
23. 10. 2013,
12.16

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Velenje gradbeno dovoljenje

Sreda, 23. 10. 2013, 12.16

3 leta, 11 mesecev

Zbogom, velika skakalnica v Velenju

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdaj je bila velenjska skakalnica varen dom za slovenske skakalce in gostiteljica enajstih tekem celinskega pokala, zdaj pa je v fazi rušenja.

Vse od leta 2011 velika skakalnica v Velenju (K-85) ni več v uporabi. Objekt je bil namreč brez gradbenega dovoljenja, zato so bile aktivnosti leta 2011 prepovedane. Pred tremi oziroma štirimi leti so na njej na tekmi celinskega pokala skakali še Robert Kranjec, Peter Prevc idr., zdaj pa prostora za skoke na višji kakovostni ravni ni več.

"Rušilna dela v smučarskoskakalnem centru so se že začela in potekajo po pridobljenem gradbenem dovoljenju. Gradbeno dovoljenje je izdano za rušenje obstoječe skakalnice K-85 in novogradnjo nove skakalnice K-55," pravi predsednik smučarskoskakalnega kluba Velenje Bogdan Plaznik.

Vloga za gradbeno dovoljenje je bila vložena letos, 3. oktobra pa je nato Upravna enota Velenje izdala dovoljenje. Takrat so tudi začeli pripravljalna dela za odstranitev skakalnice K-85, zaletišča skakalnice K-55 in sodniških stolpov s črpališčem. Dodatna težava je, ker imata na objektu bazni postaji podjetji Telekom Slovenije in Tušmobil, ki zagotavljata signal mobilne telefonije za območje mesta, zato bodo zdaj namestili začasne bazne postaje. Dela bodo, če bodo vremenske razmere ugodne, predvidoma končana do konca novembra, poudarjajo na občini Velenje, ki je v proračunu za investicijo predvidela 95 tisoč evrov.

Kot pravi predsednik skakalnega kluba, mlajši tekmovalci še vedno intenzivno trenirajo na manjših napravah (K-8, K-14, K-22) ter v preostalih skakalnih centrih v Sloveniji in tujini. Klub ima trenutno registriranih 29 tekmovalcev.

Da bi v Velenju v prihodnosti znova zrasla naprava, ki bi omogočala daljše skoke, ni tema pogovorov, saj bi gradnja pomenila velik vložek. "Na območju skakalnega kompleksa pod velenjskim gradom brez astronomskih investicijskih vlaganj in kasnejšemu vzdrževanju brez nacionalnega, mednarodnega, gospodarskega in športnega zaledja, ni izvedljiva gradnja velike skakalnice. Finančna nacionalna sredstva za potrebe skakalnega športa so se za daljše obdobje usmerila v Planico," dodajo v Velenju.

Ne spreglejte